foradia subscriutegrat

El Camp de Mirra torna a recuperar la representació del Tractat d’Almisrà

Any rere any el dia 25 d'agost la localitat fa un viatge al passat i representa el tractat entre el rei Jaume I i l'Infant Alfons de Castella. Serà aquesta vesprada a partir de les 21:30h a la plaça de l'Església, però a partir de les 20h començarà pels carrers el pregó anunciador

El Camp de Mirra, cada 25 d’agost recupera la tradicional representació d’un gran fet històric per al País Valencià, el Tractat d’Almisrà, un tractat entre el rei Jaume I i l’Infant Alfons de Castella. L’acte s’iniciarà amb el pregó anunciador a les 20h, pels carrers de la localitat, i a partir de les 21:30h, a la plaça de l’Església es durà a terme la representació. El cartell que enguany s’ha encarregat d’anunciar aquesta tradició ha sigut una obra de José Miguel Francés Martínez.

Aquesta representació, com sempre, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament del Camp de Mirra, la Diputació d’Alacant, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i el Consell Valencià de Cultura.

Per a poder gaudir d’aquest acte, els tiquets es podran adquirir a la plaça, i que a més serviran per a col·laborar amb l’Associació Cultural del Tractat d’Almisrà.

Una vegada finalitze la representació, el públic podrà dirigir-se en comitiva, amb un acompanyament musical, a l’homenatge que es fa al monument a Jaume I, a la plaça de la localitat que porta el seu nom.

Enguany aquesta celebració, a més de ser molt especial, perquè és la primera que es fa sense restriccions per la Covid-19, també ho serà perquè serà la primera des de la inauguració de la Casa-Museu i el Centre d’Interpretació del Tractat d’Almisrà, que va obrir les seues portes el passat 26 de març, coincidint amb el 778 aniversari de la celebració d’aquest fet històric.

En aquest museu històric i etnogràfic els visitants podran documentar-se sobre aquesta important fita per al País Valencià, i a més, s’observaran distintes col·leccions de materials etnogràfics de treballs I costums tradicionals.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *