foradia subscriutegrat

El PSOE respon les crítiques del PP sobre el programa Aftercare

El regidor d'Ocupació, Empresa i Formació, Alberto Belda, ha assenyalat que: "O el PP no sap que és el programa Aftercare o torna a mentir"

La setmana passada el Partit Popular va criticar el treball que està fent el govern municipal amb el programa ‘Aftercare’, una proposta dels populars que va ser aprovada en març de 2020, i que va començar a aplicar-se en 2021, una cosa que com argumenta el govern socialista és “totalment lògica tenint en compte que vam passar una pandèmia” i per això sols es van fer tres visites a empreses.

Des del PSOE han volgut recordar que aquest programa “és un programa desenvolupat per a facilitar les reinversions d’empreses amb capital estranger en la localitat”, i no el que va comentar el PP.

“L’IVACE va ser l’encarregat de localitzar quines empreses d’Alcoi poden ser incloses en ‘Aftercare’, lògicament, només poden les empreses amb capital estranger i a Alcoi el programa s’ha desenvolupat concretament en les tres empreses que Conselleria ha localitzat amb capital estranger”, expliquen els socialistes que a més assenyalen que: “En el cas de trobar-ne més s’ampliaria”.

Dos d’aquestes empreses són d’alimentació i una tercera de l’àmbit de les matèries primeres industrials. Entre les tres generen 68 llocs de treball, i distribueixen els seus productes a escala nacional i internacional.

Els socialistes continuen argumentant la seua defensa afegint que: “Pel que respecta al programa, el PP afirma que únicament ha consistit en la visita a tres empreses, cal indicar que no és així, i es treballa recaptant informació sobre les necessitats de les empreses, s’estudien possibles actuacions a implementar per a donar el suport públic i institucional que precisen en els seus processos de reinversió o inversió amb l’objectiu de facilitar a les empreses implantades en el nostre territori l’accés a recursos perquè puguen millorar la seua oferta de valor i incrementar la seua capacitat productiva i així continuar generant riquesa i ocupació en la Comunitat Valenciana”.

A més, des del govern asseguren que aquestes sessions van aprofitar per a acostar a aquests empresaris l’estratègia IMPULSALCOI 2019-2023, que comprén les mesures, actuacions i programes dirigits a implementar el pes de l’activitat industrial a Alcoi, fomentar l’aparició d’activitats més intensives en tecnologia i coneixement que incrementen la competitivitat i el valor afegit a les empreses.

A banda, el PSOE recorda al PP que fora d’aquest programa si s’han fet visites a moltes més empreses, i que s’està treballant per a conéixer les necessitats de totes.

Per la seua part, el regidor d’Empresa, Alberto Belda, ha declarat que: “Lamentem que una vegada més el PP vulga confondre a la ciutadania, o que estiguen ells totalment confosos i no sàpiguen que és el programa ‘Aftercare’, que és un programa de la Conselleria per a treballar amb les empreses amb capital estranger i evidentment no són 3.000 les empreses amb capital estranger que hi ha a la ciutat. Però, si són més de 3.000 les que hi ha i amb les que el nostre govern treballa braç a braç a través del programa Impulsalcoi Pla Industrial que ja estem aplicant i que s’ha elaborat a terme d’acord amb tots els sectors productius de la ciutat i després va ser ratificat per unanimitat pel Consell Econòmic i Social”.

Belda ha conclòs la seua explicació dient que: “Sabem que lògicament el PP no demanarà disculpes pel seu error, ja que mai ho fa. Diran que bé, que aquest programa és per a empreses amb capital estranger, però no que donem suport a la resta d’empreses, quan saben que no és cert, treballem per la indústria i escoltem totes les seues reivindicacions”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *