10 empreses es presenten al concurs per redactar el projecte urbanístic de Rodes
Ahir es va constituir en València el jurat que valorarà les propostes

El concurs que va licitar l’Ajuntament d’Alcoi per a redactar el projecte i la direcció d’obra del conjunt industrial de Rodes, cofinançat per el fondo Feder 2014-2020 de la Unió Europea, emmarcat dins de l’EDUSI, ha tancat el termini d’admissió de propostes. En total, 10 empreses opten al concurs per l’adjudicació del projecte urbanístic, iniciatives que seran valorades per un jurat. La redacció del projecte ix amb un import d’adjudicació base de 550.550 euros, iva inclòs, i un termini d’execució de 6 mesos des de la signatura del contracte.
Per a l’adjudicació de la redacció del projecte, el plec contempla la creació d’un jurat que es va constituir a última hora del matí d’ahir en València. La licitació consta d’un premis dotat amb 12.100 euros per al guanyador, que serà el que realitzarà finalment el projecte per valor de 550.550 euros, iva inclòs, i d’un 1r accèssit de 7.260 euros i i un 2n accèssit de 4.840 euros.
En total, l’obra de rehabilitació d’aquest conjunt industrial es preveu que siga de 8.000.000 euros més iva, on del total de 12.000 m2, el 80% serà per a la promoció econòmica i 20% per a usos culturals. La regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, valora la importància i l’interés que desperta el projecte: “La rehabilitació de la illa de Rodes és un projecte emblemàtic de la ciutat que ha d’estar a l’altura del que ens mereixen els alcoians, per això vam elegir aquest sistema d’adjudicació, busquem un projecte referent per a Alcoi i la bona resposta per part dels diferents equips redactors que s’han presentat, 10 en total, demostra l’alt interés que desperta Rodes“.
Dins dels criteris del jurat, el criteri objectiu serà la baixada del preu sobre el pressupost base de licitació. A aquest criteri se sumen 5 criteris més, avaluables mitjançant un judici de valor: qualitat arquitectònica de la proposta; coherència de la proposta amb les línies d’actuació de l’estratègia DUSI Alcoidemà; coherència i innovació del programa funcional proposat i incorporació de la perspectiva de gènere; criteris de sostenibilitat, eficiència energètica, incorporació d’innovacions tecnològiques, socials o ambientals; recuperació patrimonial del conjunt. Es valorarà la intervenció de rehabilitació dels edificis catalogats i la seua posada en valor; viabilitat tècnica, econòmica i constructiva de la proposta, i la incorporació de la metodologia BIM.
El projecte haurà de tindre en compte el Pla Director de Rodes, aprovat en 2018, i el conveni signat entre l’Ajuntament i l’Agència Valenciana de Turisme per situar allí l’únic CDT d’interior de la província d’Alacant. També haurà d’anar en línia amb l’estratègia DUSI, cofinançada amb fons Feder de la Unió Europea per un import de 10 milions d’euros, centrada en construir una ciutat integradora, sostenible i innovadora.
Comenta i participa-hi