foradia subscriutegrat

Els alcaldes dels municipis afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo i la patronal es reuneixen

En aquesta reunió s'han unit forces per a treballar per la recuperació de la zona, i tots ells han coincidit en la necessitat de millorar la neteja de les zones forestals i de revitalitzar l'economia dels municipis de l'interior

Una vegada s’ha extingit el foc a la Vall d’Ebo els treballs continuen per als municipis que s’han vist afectats pel foc. En el matí del dimecres 31 d’agost es va celebrar una reunió entre alcaldes, regidors de les localitats afectades, amb representants de la patronal per a crear sinergies i traçar línies de treball per a recuperar les zones cremades, i revitalitzar els municipis.

Per part de Pego a aquesta reunió va assistir el regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Ricardo Sendra, i la d’Urbanisme i Medi Ambient Laura Castellà. També va estar present el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, i el president de la mateixa entitat a la província d’Alacant, Joaquín Pérez, així com representant del Cercle Empresarial de la Marina Alta, com el seu president, Benito Mestre, o empresari com Adolfo Utor o José Juan Fornés.

Un dels punts que es va tractar, i en el qual van coincidir tots els presents, va ser la necessitat de renovar i millorar la Llei Forestal per a evitar els incendis durant tot l’any. A més, s’ha manifestat la preocupació sobre l’estat de les muntanyes en la zona: “Les muntanyes estan brutes i ha sigut un dels principals causants de l’incendi, cal solucionar-ho”.

Per a la regidora de Medi Ambient de Pego, aquesta trobada ha sigut positiva: “Sabem en què hem de millorar. A més, treballarem tots de la mà per a aconseguir que els canvis necessaris siguen una realitat”.

Segons han comentat els assistents: “l’incendi ha tornat a posar sobre la taula la necessitat d’apostar per l’interior de la comarca. Hem d’aprofitar el gran teixit empresarial amb el qual compta la Marina Alta per a crear sinergies i oportunitats per als municipis de l’interior que necessiten un impuls econòmic”.

Algunes de les idees que s’han posat sobre la taula han estat: “potenciar els productes que es cultiven en les nostres terres com l’arròs, el perelló o l’oli, entre altres”, ha explicat Ricardo Sendra. Un altre dels objectius principals és buscar la diferenciació a través d’un segell de qualitat, “però per això també és necessari trobar vies de finançament, ajudes perquè aquest sector, l’agrícola o productor, puga treballar amb la seguretat que el futur és positiu”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *