foradia cdturisme

L’Ermita de la Font Roja es rehabilitarà amb un cost de 47.547 euros

La Diputació d'Alacant finançarà el 50% d'aquesta obra gràcies al pla de rehabilitació de monuments municipals i esglésies

L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme unes actuacions necessàries per a millorar l’Ermita de la Font Roja. El cost d’aquestes obres serà finançat al 50% per la Diputació d’Alacant dins de la subvenció a ajuntaments per a la rehabilitació de monuments de titularitat municipal i esglésies, per a ciutats amb més de 50.000 habitants. L’import base de licitació és de 47.547 euros, i, per tant, la diputació aportarà 23.773 euros.

En aquests treballs es millorarà l’Ermita de la Font Roja, es repararà la cobertura de teules, la fissura exterior, el paviment, la pintura, la xarxa elèctrica, el baixant exterior de la xarxa d’evacuació d’aigües residuals, es farà un tractament d’humitats, o una rampa per a l’accés a l’ermita amb revestiment exterior de seguretat antilliscant.

La regidora de Festes, Carolina Ortiz, ha afirmat que: “És una actuació molt necessària i demandada, l’Ermita és un lloc emblemàtic de la nostra ciutat i amb aquestes obres evitarem el seu deteriorament i el recuperarem perquè el puguen gaudir tant la gent d’Alcoi com els nombrosos visitants del paratge de la Font Roja”.

Encara que la primera Ermita que es va construir a la Font Roja, de les tres que es van edificar, data de l’any 1653, fins a l’any 1886 no es va col·locar la primera pedra de l’ermita actual, que es va inaugurar el 14 de juny de 1891. En aquesta època va ser quan es va construir la carretera d’accés.

Dins d’ella hi ha un conjunt escultòric que representa a la Mare de Déu dels Lliris i a Sant Felip Neri (copatró), i una còpia de l’església de Sant Maure i Sant Francesc. El conjunt original va ser obra de l’escultor valencià José Esteve Bonet, per encàrrec d’Antoni Bonaventura Guerau, i va ser entregat en 1765. Aquests dos conjunts escultòrics van destruir-se durant la guerra civil, però després es van fer dos noves talles de la mà de l’escultor valencià Enrique Galarza Moreno. Aquestes dos obres van ser restaurades en la dècada dels 90 per Juan Rufino Sanjosé.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *