foradia mediambient

La Diputació atorga una subvenció per a l’esterilització de colònies urbanes de gats d’Alcoi

L'ajuda és de 2.904 euros. El projecte de control ètic de les colònies de gats de carrer a la ciutat es du a terme seguint l'ordenança municipal de convivència amb els animals i el pla Municipal de Gats

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat que el dia 6 de setembre el plec de condicions per la licitació del servei de captura, esterilització i solta de gats de colònies de carrer. Aquest document ha sigut redactat pel personal del Departament de Salut Pública del consistori i estableix un import base de licitació de 37.390 euros per un contracte amb una vigència de dos anys.

Per a la primera anualitat s’han rebut 2.904 euros d’ajuda per part de la Diputació d’Alacant, que servirà per a tractaments d’esterilització de colònies urbanes de gats sense propietari en municipis de la província.

El contracte, que està a concurs, té per objecte la contractació del servei de captura, estatalització i solta de gats de colònies de carrer en el municipi d’Alcoi, i consta de diferents fases: captura i trasllat de gats, des del seu origen a la clínica corresponent, recepció, registre, avaluació de l’estat sanitari dels animals, i tractaments profilàctics, esterilització, identificació i marcatge dels animals i devolució dels animals al lloc d’origen i seguiment de la colònia.

El projecte de control ètic de les colònies de gats de carrer a la nostra ciutat es du a terme seguint l’ordenança municipal de convivència amb els animals i el Pla Municipal de Gats. Segons el protocol, les colònies de gats urbanes poden plantejar molts problemes a causa d’una elevada superpoblació i és necessari el control de la població per a evitar determinats conflictes de convivència.

Teresa Sanjuán, regidora de Salut Pública, ha destacat que: “Duent a terme aquest projecte evitem la reproducció incontrolada d’animal de carrer, realitzant una contribució efectiva i humanitària a la protecció global de la fauna urbana”.

Aquesta campanya inclou la ressenya dels gats (edat, sexe, capa, estat sanitari, mapa de població), revisió sanitària i proves d’immunodeficient i leucèmia felines, cirurgia, marcatge mitjançant osca en l’orella, desparasitació interna, així com les despeses ocasionades que són els honoraris veterinaris o material necessari.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *