foradia pressupostparticipatiualcoi

Martínez Dalmau assegura que les obres que s’estan desenvolupant a Alcoi converteixen a la ciutat en “un referent de regeneració urbana”

• El vicepresident segon i conseller d'Habitatge visita les obres de les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana • Destaca la col·laboració de la Generalitat i l'Ajuntament per a desenvolupar polítiques d'habitatge

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que les obres que s’estan desenvolupant de diverses zones de l’Alcoi converteixen a la ciutat “en un referent de regeneració urbana”.

Així ho ha declarat després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés Pérez, en la qual han fet un repàs als projectes conjunts en matèria d’habitatge. En la trobada han estat acompanyats pel secretari autonòmic d’Habitatge i Funció Social, César Jiménez, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar.

Rubén Martínez Dalmau ha destacat que Alcoi ésun model de com s’han de fer les coses en matèria de col·laboració interinstitucional” i demostra “com diferents parts de la ciutat poden finalment regenerar-se gràcies el treball de la Generalitat i l’Ajuntament”. Una col·laboració que “ha de continuar i reforçar-se”, ha assenyalat.

Per al vicepresident segon, el fruit d’aquestes polítiques fan possible que avui siga una realitat la rehabilitació de més de 370 habitatges que garantiran el dret a l’habitatge de moltes persones.

Després de la reunió, han visitat les actuacions emmarcades en les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), els treballs de la qual s’estan executant en els barris del barri antic, Eixample, Santa Rosa i Barbacana-Plaça Les xiques.

Alcoi compta amb dos ARRUS declarades per la Generalitat en 2015 i en 2018, en el marc dels Plans Estatals d’Habitatge de 2013-2016 i 2018-2021, respectivament. Totes dues actuacions es localitzen en els barris de Santa Rosa, Eixample i centre històric.

A més, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), també està executant des de 2018 un ARRU en el grup d’habitatge públic Barbacana-Plaça Les xiques, amb un pressupost de gairebé 450.000 euros i les obres dels quals està previst que acaben a final d’any.

Més de 400 habitatges

En el cas del ARRU aprovat en 2015, l’actuació suposa la rehabilitació de 425 habitatges pertanyents a 50 comunitats de propietaris. Els treballs estan molt avançats i 41 comunitats ja compten amb les obres acabades. La inversió total de la intervenció ascendeix a sis milions d’euros, dels quals 1.667.000 euros els aporta el Ministeri de Foment, 360.000 euros la Generalitat i la resta l’assumeixen l’Ajuntament d’Alcoi i els particulars.

Pel que respecta al ARRU de 2018, suposa l’edificació de 18 habitatges municipals situats en tres solars obtinguts després de la demolició d’altres construccions en mal estat. L’Ajuntament està interessat a desenvolupar un projecte innovador d’habitatge col·laboratiu en aquests immobles.

El cost total de l’actuació és de dos milions d’euros distribuïts, dels quals 540.000 euros els aporta el Ministeri, 270.000 euros la Generalitat i la resta el Consistori amb ajuda de Fons Feder Edusi.

D’altra banda, Alcoi ha presentat aquest any al concurs promogut per la Conselleria d’Habitatge una proposta per a posar en marxa un nou ARRU en l’àmbit del Partidor, a fi de promoure un eco-barri que regeneri aquest cèntric espai.

El vicepresident ha mostrat la seua satisfacció per la recent creació d’un Observatori de l’Habitatge a Alcoi. Un organisme que treballarà conjuntament amb l’observatori autonòmic impulsat per la Conselleria i amb el qual “crear sinergies de les polítiques autonòmiques i locals per a poder crear més habitatges, de major qualitat i més sostenible”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *