foradia subscriutegrat

Gran acollida a l’Alqueria d’Asnar de l’exposició ‘Artistes de l’Exili i la Lluita’

Aquesta mostra està organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, i es podrà veure al Museu de la localitat fins al dia 22 de setembre, ja que l'activitat està dins de la programació cultural de les festes de l'Alqueria d'Asnar

El diumenge 11 de setembre, segons ha comentat l’alcalde de l’Alqueria d’Asnar, Jaume Pascual, “va ser un dia històric”. El Museu del municipi, va tindre la seua sala plena de família, amics i veïns i veïnes, interessats en reivindicar la Memòria Democràtica gràcies a l’exposició d’obres d’artistes que van lluitar contra la dictadura i que van defensar la democràcia i les llibertats. Es tracta de ‘Artistes de l’Exili i la Lluita’, organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, que es podrà visitar fins al dia 22 de setembre. Les obres que formen part d’aquesta mostra són part de la col·lecció de Norma Prats i Ardevinez.

Aquesta exposició està dins de les activitats culturals que s’ha organitzat amb motiu de les festes de la localitat, i a més, es va aprofitar la inauguració per a retre homenatge a 5 represaliats, però en especial a Vicente Torregrosa Prats, que va ser l’alcalde durant tota la II República. L’homenatge ha estat molt emotiu en les paraules del seu net Manolo Gisbert, però tots els que van prendre la paraula, han ressaltat “el reconeixement a les víctimes de ser persones honrades, exemple de la seua gestió revolucionària i avançada sent un dels pobles a implantar polítiques socials, sempre sent defensors dels seus ideals i la legalitat de la II República i Democràcia”.

L’encarregat de presentar l’acte va ser Joan Torregrosa, que va parlar sobre la Unitat Didàctica ‘No Oblidem’ que el Fòrum ha creat per a introduir la Memòria Democràtica a les aules de la comarca. Durant l’acte també van intervenir Francesc Jover, Amparo Torregrosa (mitjançant un vídeo), i Jaume Pascual.

Entre les obres que es poden veure a aquesta exposició hi ha d’artistes com Toni Miró, Sento Masià, Carme Jorques, Josep Renau, o Rafael Alberti, entre molts altres, però a més, cal destacar que es podrà veure l’última carta de Miguel Hernández que va escriure a la seua dona Josefina.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *