foradia subscriutegrat

Continuen els actes per la commemoració de la Revolució del Petrólio d’Alcoi

En aquesta ocasió es farà una xarrada, el pròxim 26 d'abril, amb motiu del 150 aniversari de la vaga als Algars, que va ser la que va provocar la Revolució. L'acte està organitzat pel col·lectiu #Revolta1873 i pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina

El dimecres 26 d’abril, a les 19h, el Centre Cultural ‘El Teular’ de Cocentaina serà l’escenari d’una xarrada en la qual es parlarà de la vaga als Algalars, que va ser el que va provocar la Revolució del Petrólio d’Alcoi. A més a més, també s’inaugurarà una exposició sobre la insurrecció elaborada per l’alumnat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi. L’acte està organitzat pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, i pel col·lectiu #Revolta1873.

Aquest fet històric tan important enguany compleix 150 anys, i va tindre una repercussió mundial a la premsa de l’època. Encara que es pensa que el conflicte va sorgir a Alcoi, va ser a Cocentaina durant el mes d’abril, concretament al molí paperer dels Algars, propietat de Facundo Vitoria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *