foradia aproop

El ple de la Diputació d’Alacant debatrà una moció de retirada de competències a Alejandro Morant pels seus comentaris racistes

El portaveu socialista Toni Francés, ha assenyalat: "Els missatges manipulats de por i odi contra els migrants es poden contrarestar amb accions que permeten l'empatia cap a les persones"

El grup socialista registra una moció per al pròxim ple del dia 5 on es proposa la reprovació del diputat del PP, i que insta el president de la Diputació, Carlos Mazón, que el relegue de les seues competències pels seus comentaris racistes contra els migrants en la xarxa social Facebook.

La moció sol·licitarà a l’àrea de cooperació i voluntariat de la Diputació de Provincial que realitze un cicle de trobades de la corporació, inclòs Alejandro Morant, amb entitats que treballen amb migrants per a conéixer la seua realitat.

“Des de l’extrema dreta i polítics com Morant es llancen missatges manipulats de por i odi contra els migrants, que considerem que es poden atallar treballant l’empatia i coneixent la realitat d’aquestes persones”, assenyala Francés.

El grup socialista en la Diputació d’Alacant, a través del seu portaveu, Toni Francés, ha registrat una moció en la institució amb la finalitat que en el pròxim ple es debata una moció de reprovació i retirada de competències del diputat del PP i actual responsable de Carreteres, Vies, Conservacions d’Edificis i Instal·lacions i Parc Mòbil de la Diputació, Allunyant Morant.

Com així resa la mateixa moció, “Morant, amb l’únic afany d’atacar als partits que actualment sustenten el Govern d’Espanya, no sols manipula la realitat, sinó que realitza un atac frontal contra els éssers humans que cada dia i en totes les parts del món, es juguen la vida en la mar per a aconseguir un futur millor”, assenyalant que “cal recordar que moltes d’aquestes persones no aconsegueixen aconseguir el seu objectiu i moren ofegades en les nostres mars, o de manera prèvia, en el trajecte fins a aconseguir pujar-se’n en una barcassa. Nens i adults”.

També, la proposta d’acord socialista explica que “en les seues manifestacions, el Sr. Morant de manera injusta, interessada i irracional, utilitza l’actual problema que sofreix el nostre turisme provincial a conseqüència de la pandèmia, per a llançar un missatge racista i xenòfob a costa de la immigració. En ella acaba amb un al·legat sobre el perill de l’arribada al nostre país d’aquestes persones de diferents cultures i tradicions. Sens dubte, un missatge xenòfob de manual”, destaca la moció.

Així, en l’exposició de motius subratllen que “en la mateixa setmana que cap a aquestes manifestacions, l’ONU donava a conéixer un informe titulat En aquest viatge a ningú li importa si vius o mors, elaborat per l’Agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR)”.

En aquest informe s’assenyala que “milers de refugiats i migrants africans moren o sofreixen abusos greus dels seus drets humans mentre viatgen a través dels països orientals o occidentals d’aquest continent buscant arribar a la costa del Mediterrani per a creuar a Europa amb l’afany d’una millor vida per a ells i les seues famílies”.

Segons relata el Grup Socialista en la seua moció, aquest informe “ofereix molta més informació que posa en relleu la terrible realitat de molts éssers humans als quals el Sr. Morant diu turistes”

En aquest sentit, el portaveu socialista en la Diputació d’Alacant, Toni Francés, considera que “no es pot permetre que aquest tipus de posicions tinguen cabuda en el si de l’equip de govern que gestiona aquesta institució. Està en joc la nostra democràcia i la nostra credibilitat com a administració. Està en joc els esforços que tots estem fent per a lluitar de manera conjunta contra els efectes d’aquesta terrible pandèmia. Està en joc la convivència”.

“Si deixem passar aquest tipus de manifestacions en institucions com la Diputació, serà difícil parar els brots d’intransigència i extremisme que van apareixent en la nostra societat”, sent per això pel que “apel·lem a la responsabilitat dels partits en l’equip de govern i especialment la de Carlos Mazón, com a màxim responsable”, conclou Toni Francés.

Una de les iniciatives que proposa la moció és que, des de l’àrea de Cooperació i Voluntariat de la Diputació d’Alacant, s’organitze una sèrie de trobades de la Corporació Provincial -inclòs el diputat Morant- amb persones, entitats i ONG’s que treballen en l’àmbit de la immigració, i les seues terribles seqüeles, així com amb persones migrants, per a poder conéixer les seues diferents experiències. Per a això, des del grup socialista volen que es compte amb entitats com Creu Roja Espanyola, ACNUR, Càritas i similars.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *