foradia subscriutegrat

S’organitza una recaptació de diners per a commemorar la Revolució del Petroli

Per a commemorar el 150 aniversari d'aquesta revolució s'ha llançat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, i els col·laboradors podran obtenir diferents obsequis

Amb motiu del 150 aniversari de la Revolució del Petroli va sorgir el col·lectiu ‘Revolta 1873’, que té com a objectiu commemorar aquests fets “des de la independència i al marge de les institucions”. Seguint en aquesta línia, des del col·lectiu s’han preparat una sèrie de materials per a poder recaptar recursos econòmics.

Aquesta campanya compta amb el suport de l’Escola Valenciana, que ha amadrinat el projecte per a llançar un micromecenatge a través de la coneguda plataforma Verkami.

Segons apunten des de ‘Revolta 1873’: “La història de les treballadores i els treballadors no és patrimoni de ningú, per això pensem que ha arribat el moment de reivindicar la insurrecció obrera més important del segle XIX, al marge d’administracions. No podem confiar aquesta tasca a les institucions que, fins ara, ens han traslladat una història edulcorada i adulterada de bons i dolents. Malauradament, la història de la industrialització a Alcoi, és una història de patiments i privacions. En absolut ens sentim identificats amb la visió idealitzada que insistentment ens traslladen del nostre passat”.

Les persones que participen en aquesta campanya que s’ha fet a Verkami, podran aconseguir samarretes, borses, il·lustracions, xapes i altres sorpreses que serviran per a finançar un curt documental i una festa, en el marc d’un projecte més ample que inclou unes jornades internacionals d’història comparada, rutes guiades, xarrades, excursions, murals, exposicions, guies didàctiques, i tot allò que puguen organitzar des del col·lectiu.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *