foradia pressupostparticipatiualcoi

El Grup de Recreació Alcoi Modernista prepara activitats per a la Fira

Enguany aquest grup està organitzant l'escenificació d'un mercat de l'època i un concert teatralitzat que se celebrarà al Teatre Calderón

El Grup de Recreació Alcoi Modernista està preparant els últims detalls per a viure els seus dies més esperats de l’any i gaudir d’una nova edició de Fira Modernista. En aquesta ocasió, el certamen està dedicat al pintor Francisco Laporta, i com no podia ser d’altra manera, aquesta entitat ha preparat dos activitats que es duran a terme durant el cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

La primera d’elles serà el dia 24, dissabte, des de les 10 a les 13:30h, i es farà en companyia amb l’Associació Samarita, el Grup de Danses Sant Jordi i l’Associació Cultural ‘El Trabajo’. Es tracta de la recreació d’un mercat d’aquesta època que estarà ubicat a la plaça d’Espanya. Aquest mercat comptarà amb 30 paradetes en el qual es podran veure productes de merceria, floristeria, panaderia, un carboner, herbes medicinals, salaons, o barrets, entre molts altres oficis característics d’aquests anys.

A més, en aquesta activitat es comptarà amb la participació d’entitats que formen part de l’Associació Nacional d’Entitats Modernistes (ANEM), com l’Associació Modernista de Terrasa i Carcaixent.

L’acte finalitzarà amb un dinar als salons de l’Hotel Reconquista, que es convertirà en un café-teatre modernista de principis del segle XX. Aquest dinar estarà amenitzat per músics i cantants de la ‘Compañía Orschestalia’. Els assistents a més, també gaudiran d’altres sorpreses.

L’endemà, a les 11:30h, el Teatre Calderón acollirà el segon acte del Grup. En aquesta ocasió és el Concert Teatralitzat, en el qual també col·labora l’Ajuntament d’Alcoi. Aquest és un format innovador en el qual participaran la Nova Big Band, dirigida per Moisés Olcina, i que interpretarà dotze peces creades per a l’ocasió. A més, es projectarà el curs ‘Calíope’, escrit i dirigit per Jorge Hinojosa, i també hi haurà teatre i dansa, de la mà de la direcció de Rut Calleja de Coco Teatre.

Les entrades poden aconseguir-se de forma gratuïta en la web de ticketalcoi, o en taquilla fins a completar l’aforament.

Cal assenyalar que, abans de començar aquesta gala, es lliuraran els premis als guanyadors de la segona edició del concurs de Relats Curts i Fotografia Modernista. En total, entre les dos convocatòries ha participat gent d’uns 11 països, una cosa que per al president del Grup de Recreació Alcoi Modernista, Guzmán Bernabéu: “no esperàvem i que sens dubte ens reforça i aporta rellevància a aquests dos concursos; hem rebut obres de Mèxic, Uruguai, Itàlia, Colòmbia, Argentina, Polònia, Veneçuela, Cuba, Xile i per descomptat, Espanya. En el de relats s’han presentat un total de 108 obres, i en el de fotografia hi ha 52 candidatures”. Els jurats de les dos categories han estat formats per especialistes de les dos disciplines.

Bernabéu, a més, ha volgut agraïr “als nostres associats com a l’Ajuntament d’Alcoi i entitats que han col·laborat en l’organització de les diferents Activitats fent-les possibles perquè una vegada més la ciutadania i visitants gaudisquen d’aquesta cita tan esperada per a tots els amants del modernisme. Convide tant als veïns d’Alcoi com a tots els que vulguen gaudir de tota la programació que acudisquen a la ciutat del dia 19 al 25 de setembre”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *