foradia mediambient

Els joves pegolins participen en la I Trobada de Corresponsals de Les Marines

Aquesta convivència va celebrar-se a Teulada Moraira, i va servir per a fer una tarea de col·laboració voluntària entre els departaments municipals de joventut i els adolescents que van intermediar com a portaveus amb l'administració local

Nou pegolins i pegolines han participat en el primer encontre intercomarcal de la Xarxa Jove de l’Institut Valencià de la Joventut entre Joves de la Marina Alta i Baixa. En aquesta cita s’han pogut intercanviar experiències i continuar amb el procés formatiu com corresponsals juvenils.

La tarea de corresponsal és de col·laboració voluntària entre els departaments municipals de joventut i els adolescents que van actuar de portaveus del seu grup d’edat amb l’administració local. Aquests joves van recollir propostes i iniciatives juvenils per a gestionar-les amb el suport municipal, i, a més a més, traslladen les iniciatives que fa l’administració locals als seus centres escolars de referència, ja que allí disposen d’espais per a informar d’aquestes activitats juvenils que es promouen al municipi. També servirà com a punt d’informació sobre beques, ajudes, concursos, festivals i tot el que puga ser d’interés per als adolescents.

Aquesta és una forma de què la gent més jove del poble participe de forma activa, i als últims anys ha tingut molt d’èxit per tot el territori valencià. Els corresponsals, juntament amb taules consultives, associacions o consells municipals de joventut, tenen l’objectiu de donar resposta a les principals demandes d’aquest col·lectiu, ja que és necessari donar-los veu i protagonisme en les decisions que els afecten.

El primer encontre de corresponsals s’ha dut a terme durant un cap de setmana, i s’ha comptat amb la presència dels corresponsals de la Safor, que duen més temps fent aquest tipus de jornades, i van servir com a font d’inspiració.

Tècnics i dinamitzadors juvenils de les dos Marines també van estar presents en aquesta trobada, organitzant jornades sobre temàtiques juntament amb entitats que ja actuen amb la joventut. Per exemple, l’associació Pego Viu, va orientar als jóvens en matèria de voluntariat, en aquest cas, ambiental, i van fer un taller de reconeixement d’espècies autòctones i creació d’oli a partir d’elles. Per altra banda, la UPCCA de Teulada i Pego van unir-se per a parlar sobre salut, i es va fer una activitat sobre meditació per a l’autoconeixement, i un taller de prevenció de conductes addictives, en el qual es van utilitzar unes ulleres simuladores per a recrear els efectes dels psicotròpics.
Altres temes que es van tractar van ser la gestió emocional i els prejudicis al voltant de la identitat sexual.

Maido Moreno, tècnica del departament de Joventut de Pego, ha afirmat que: “Al final, ha sigut un cap de setmana intens d’aprenentatge col·laboratiu i convivència on els corresponsals de la Safor, que han acudit com a convidats, han servit de referents a les noves incorporacions i s’han unit a les dinàmiques organitzades al voltant de gimcanes, un cluedo nocturn i cocteleria 0.0, entre altres coses”.

Per la seua part, Merxe Bolta, regidora de Serveis Socials, i que també va assistir a les jornades, ha apuntat que: “Aquest tipus d’encontre són molt positius perquè els i les joves tenen la possibilitat de donar a conéixer les seues inquietuds, a més d’ajudar a aconseguir millorar el benestar dels seus veïns i veïnes de la seua mateixa edat”. La regidora també va fer referència al taller de la UPCCA i va remarcar que: “És importantíssim perquè d’una forma molt visual s’expliquen les conseqüències negatives de les drogues i els diferents tipus d’accions que aquestes creen. És molt important prevenir entre els i les més jóvens per a poder assegurar-los un futur saludable”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *