foradia cdturisme

Pego presumeix de Carnestoltes i el Festival d’Arts Escèniques en Fitur

Els edils Ricardo Sendra i Anna Llopis han presentat la festa més destacada en el calendari dels pegolins i pegolines, el nou format pel qual es va apostar fa uns anys i la temàtica d'esta edició, basada en els contes infantils

La festa més popular de Pego, el Carnestoltes, ha sigut present en la Fira Internacional de Turisme (Fitur). La comitiva pegolina encapçalada per l’alcalde Enrique Moll va presentar, en l’estand de la Comunitat Valenciana, este esdeveniment festiu que celebren pegolins i pegolines el mes de febrer que es divideix en tres parts (Baixà del Riu Bullent, Carnestoltes i Pinyata) i que té com a pedra angular el Festival d’Arts Escèniques.

La regidora de Festes, Anna Llopis i l’edil de Turisme, Ricardo Sendra, van ser els encarregats de dirigir la presentació davant un nombrós públic. El responsable del departament de Turisme va incidir en la importància de les festes com a reclam turístic.

Per part seua, l’edil de Festes va desgranar els detalls d’esta trilogia, “les bones històries sempre tenen tres parts”. Llopis va començar explicant els orígens de la Baixà del Riu i com esta festa que es va iniciar en els anys 80 s’ha convertit en el punt de partida de la trilogia del Carnesoltes pegolí. “És una jornada festiva que conjumina diversió, però també compromís amb el medi ambient”, va matisar.

Quant a la pedra angular d’esta festa, el Carnestoltes, Llopis va incidir en la importància d’esta festivitat dins del mapa valencià, “ha arribat a albergar a més de 30.000 persones en una sola nit, cal recordar que vivim en un municipi de 10.000 habitants”. L’edil ha recalcat l’aposta de l’executiu per millorar el format “respectant sempre la tradició. Decidim afegir una nova part, el Festival d’Arts Escèniques en la qual participen al voltant de 300 artistes entre músics i ballarins repartits en set escenaris”.

Llopis ha revelat que enguany el festival està dedicat als contes infantils, per la qual cosa els escenaris estaran decorats amb esta temàtica. També es van mostrar en la presentació la cartelleria i els vídeos promocionals en els quals les protagonistes són veïnes del municipi. “Hem decidit donar-los el protagonisme perquè, a pesar que sempre ha traspassat davanteres, el Carnestoltes de Pego es viu amb amics i la família. L’arrelat sentiment d’estima per esta festa s’ha traslladat de pares a fills i a nets”.

L’edil ha tancat la presentació recordant que el tancament de la trilogia el marca la Pinyata, una festa molt estimada pels veïns i veïnes. “Les millors històries es conten en tres parts”, ha conclòs, abans de donar pas al vídeo promocional d’este any del Festival d’Arts Escèniques, que ha servit com a tancament.

De la festa com a tema central es passa a un vessant més turístic. Pego tanca la seua presència en Fitur 2024 amb la presentació de les rutes ciclistes que ha recopilat en un fullet i que converteixen al municipi pegolí en un destí ideal per als amants de l’esport de les dues rodes; i també la nova APP de realitat augmentada que ajudarà els visitants a conéixer millor tots els racons històrics de la localitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *