foradia subscriutegrat

La Mostra de Cultura Urbana, Urban Skills arriba a la quarta edició

Se celebrarà des del dia 26 de setembre al 2 d'octubre, i com sempre comptarà amb el vessant musical i plàstic

Obra de l’artista urbà Deih

Alcoi tornarà a celebrar la Mostra de Cultura Urbana, Urban Skills, des del dia 26 de setembre al 2 d’octubre. Aquesta proposta, que va nàixer dels Pressupostos Participatius, i que des d’eixe moment ha estat gestionada per la regidoria de Joventut, té com a objectiu divulgar l’art urbà des de dos vessants, la de l’art urbà, i la musical. Per una part, com ha explicat la regidora, Maria Baca, es comptarà amb la presència de 5 artistes nacionals de molt renom tant al nostre país com a la resta del món, que pintaran murals: “Pretenem embellir la ciutat, democratitzar la cultura, i a més, reflexionar al voltant de diferents temes socials- Volem que crear un llenguatge entre la ciutadania i que en veure un mural d’aquest tipus genere una reflexió”. A banda, per la part musical, estarà el festival ‘Fem Rap’, que celebrarà la seua quinta edició, i com sempre continua tenint el propòsit de “reivindicar el paper de la dona dins del rap, ja que continua sent un estil molt masculinitzat”, ha comentat la regidora.

Vincent Company, és l’organitzador de la part plàstica i s’ha encarregat d’anunciar quins seran els artistes que vindran a Alcoi. La primera que posarà color a la ciutat serà la sevillana Ana Langeheldt, que pintarà a les Aules Verdes de la Zona Nord, i que compartirà espai amb l’artista de Jaén, Dafne Tree. En la plaça de l’Uixola estarà deixant la seua obra el valencià Deih, i al barri de Batoi ho farà Emilio Cerezo, des de Múrcia. L’últim dels artistes en deixar la seua petjada el barcelonés Sawe, a l’Avinguda d’Andalusia, també a la Zona Nord.

El coordinador d’aquesta part de la mostra ha expressat el seu desig que la ciutadania d’Alcoi puga observar com aquests artistes treballen en directe, i que a més, aprofiten per a gaudir de la gran ruta d’art urbà que té Alcoi, que ja compta amb 19 obres repartides per tots els barris. A més, també ha mostrat la seua satisfacció per la consolidació de l’Urban Skills.

Per altra banda, està la part musical, coordinada per Elisabet Morales. Segons ha explicat encara que el projecte va nàixer fa sis anys, aquesta serà la cinquena edició, i ja porta quatre sent part d’Urban Skills. Morales ha començat la seua intervenció en la roda de premsa fent una crida a la igualtat i ha comentat la situació en la qual es troben les dones dins de la indústria musical, independentment del gènere: “En Espanya hi ha uns 1.000 encontres musicals a l’any, i sols un 9% dels seus artistes són dones. Són coses que s’han de canviar”, i ha posat d’exemple el ‘Fem Rap’, que a les cinc edicions que porta, ja han vingut 25 dones. Per això, ha convidat a la societat i als programadors d’esdeveniments que deixen enrere la invisibilització de les artistes, i comencen a comptar més amb elles.

Una vegada feta aquesta reivindicació, Elisabet Morales ha presentat la programació, que començarà el dia 29 amb una taula redona a l’IVAM CADA Alcoi, en la que hi haurà artistes de diferents gèneres musicals, homes i dones.

El divendres 30, de 18 a 20h, començaran les activitats musicals amb el taller de producció musical, i el dissabte de matí serà el torn, al Centre Juvenil de fer un taller de BeatBox.

A la vesprada del dissabte 1 d’octubre tindrà lloc el plat fort d’aquesta programació, el concert del ‘Fem Rap Volumen 5’, que comptarà amb set grans artistes: Saiza, Cleo Pathfinder, Carmen Xía, Anaelei, La Eme, Zeta A, i com a cap de cartell, Lauren Nine. A més, es comptarà amb la presència de Dj Crazzy Jess.

Maria Baca, ha assenyalat que “per a mi és un orgull poder comptar amb Vincent i Elisabet, gent de la ciutat que coneix el seu àmbit, i als col·laboradors que participen”, i ha volgut anunciar que: “Any rere any es complica més els temes dels murals, per això, qui estiga interessat a oferir la seua façana que es pose en contacte en el departament de Joventut, i així podrem ampliant els murals i donant color i ànima a la ciutat”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *