foradia elgrat

‘La veu d’un poble’ per fi ix a la llum

Aquest projecte, que va sorgir d'una iniciativa del fotògraf alcoià Toni Miranda i de la filòloga Cintia Gandía als pressupostos participatius 2022, es presentarà el dimarts 27 de setembre a l'IVAM CADA Alcoi

A l’edició anterior dels pressupostos participatius el fotògraf Toni Miranda, juntament amb la filòloga Cintia Gandía, van presentar una proposta dins de l’apartat de despesa corrent. Un projecte en el qual portaven treballant cinc anys i que va aconseguir 349 vots, es tracta de ‘La veu d’un poble’. Per a poder dur-lo a terme s’ha comptat amb quaranta persones de diferents àmbits que han prestat la seua imatge i han contat les seues vivències perquè “al final les històries que no es conten acaben desapareixent”, afirmen els seus creadors.

L’objectiu, com bé expliquen Miranda i Gandía és: “Evitar que els records, les converses entre amics, les vivències que, al final, són també part de la història d’un poble caiguen en l’oblit”. Per això s’han triat persones relacionades en diferents àmbits de la societat alcoiana, a quaranta protagonistes que pertanyen a la festa, la cultura, el treball, l’educació, el comerç, les institucions o l’esport. Tots ells han passat per una entrevista en la qual han contat anècdotes i vivències personals que formen part de la memòria col·lectiva.

El dimarts 27 de setembre, a les 20h, es presentarà el projecte a l’IVAM CADA Alcoi, durant els pròxims dies es col·locaran aquestes imatges per diferents punts d’Alcoi, i aniran acompanyades per un codi QR on es podrà veure el vídeo de l’entrevista. A més, es podrà accedir a una versió més estesa per a poder conéixer amb més profunditat aquestes històries.

Aquest projecte no sols vol quedar-se en aquests quaranta retrats, sinó que vol anar més enllà i conéixer tot els que els veïns i veïnes d’Alcoi vulguen contar, i podran fer a la web ‘La veu d’un poble’, gràcies a un apartat en el qual s’explicarà com enviar un vídeo contant les vivències, que se sumaran a les dels primers protagonistes, ja que com indica Miranda: “tots formem part de la veu d’un poble”.

La idea dels seus creadors és poder ampliar amb més convocatòries i poder donar continuïtat al projecte, elaborant també un llibre en el qual es puguen veure les històries dels participants amb QR que deriven als vídeos, amb l’objectiu de continuar contant la història d’Alcoi, de primera mà dels seus protagonistes, amb la finalitat que dure per sempre.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *