foradia subscriutegrat

Ix a concurs la posada en marxa i execució del Betlem del Tirisiti

Les empreses podran optar a aquest contracte fins al 18 d'octubre a les 12h per a presentar-se

L’Ajuntament d’Alcoi ha tret a concurs la posada en marxa i execució artística i tècnica de la campanya anual de funcions del Betlem de Tirisiti. Aquest és un element fonamental del Nadal Alcoià, i està declarat com a BIC. Les empreses interessades en presentar-se podran fer-ho fins al 18 d’octubre a les 12h, tal com marca el plec de condicions elaborat pel personal tècnic de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

El document es pot consultar en el perfil de contractant del consistori, però, segons s’explica en ell, estableix que el valor estimat del contracte és de 155.932 euros, per a una duració del contracte d’un any més una pròrroga per a un any més (77.966 euros x 2). Els ingressos estan calculats sobre l’estimació de la recaptació de les entrades i el preu de les entrades té un tipus impositiu d’IVA del 10%. Pel que fa als beneficis empresarials, resulta que del càlcul un percentatge del 6%, que es considera homologable als dels contractes amb l’Administració, però la xifra està condicionada al fet que el públic i el nombre de funcions finalment realitzades siguen aquelles previstes en l’estimació inicial del Plec. Aproximadament en cada temporada es fan entre 175 i 210, en funció de la configuració que permeten els calendaris escolar i laboral de cada any, així com de la demanda dels centres educatius i de les entitats socials i culturals, sempre respectant el marc temporal obligat i la franja de disponibilitat que tècnicament siga possible d’atendre amb funcions afegides.

Segons les bases, l’objecte principal i específic és dur a terme integralment la posada en marxa i execució artística i tècnica de la campanya anual de funcions del BIC del Betlem del Tirisiti del qual, amb caràcter general, és titular i propietari, garant i custodi de l’Ajuntament d’Alcoi.

A més, s’hauran de fer totes les accions preparatòries prèvies, com el muntatge, implicació artística i tècnica de l’escenografia específica del pesebre, amb l’adaptació necessària i amb tots els elements necessaris que han d’albergar el desplegament escènic de les funcions per part els equips mixtos actoral i tècnic, així com la zona complementària tematitzada que forma part inseparable de l’escenografia, en tant que assegura la correcta percepció del fet artístic i acomoda en disposició singular al públic de les funcions.

Altres criteris del text a puntuar són la millora amb la decoració temàtica de la façana del teatre, oferiment de funcions afegides al calendari inicial proposat, oferiment de muntatge d’exposició temàtica divulgativa de la història del BIC en el mateix recinte del teatre, informació estàtica amb materials divulgatius de la campanya, i a més, altres criteris subjectius com: presentació de Projecte – Memòria tècnica descriptiva per a realitzar el desplegament de la campanya, planificació d’accions necessàries i mitjans d’organització, amb detall del pla d’exhibició i referides al públic, a la difusió social i a la protecció del BIC, pla de mitjans i d’accions requerides de muntatge i desmuntatge de l’espai i de l’escenografia i representació d’un dossier pedagògic específic.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha comentat que: “Les representacions del Betlem de Tirisiti se celebren a la ciutat d’Alcoi des de fa més de cent anys i són quasi úniques com a supervivents d’una llarga tradició mediterrània de xicotets teatres de titelles amb tema i elements populars i religiosos. La seua vàlua antropològica afegida la situa entre les més valorades en tot l’Estat Espanyol i un element significatiu del bagatge cultural col·lectiu, és un referent del nostre Nadal, per la qual cosa va aconseguir ser declarat BIC, per al nostre govern és un element fonamental del Nadal Alcoià i continuarem secundant-lo i fomentant el seu reconeixement”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *