foradia subscriutegrat

Entrevista a Tirisiti: “que no em prenguen pel pito del Sereno!”

• Hem tingut el privilegi de xarrar amb Tirisiti, un dels personatges més emblemàtics d’Alcoi. Ens ha respost algunes preguntes amb molt de gust.

Hem tingut el privilegi de xarrar amb Tirisiti, un dels personatges més emblemàtics d’Alcoi. Ens hem esperat que acabe la seua funció i quan ja estava pujant a la lluna amb el seu globus, li hem dit que baixe per a fer-li una entrevista. Ens ha respost algunes preguntes amb molt de gust.

 

– Tirisiti, enguany has agafat el globus i has aterrat al Twitter, com ha sigut això?

Clar que sí, jo estic en tots llocs, en Twitter, en Facebook. M’agrada estar a l’última en tot, també en xarxes socials.

– Què opines del parc que han realitzat en el teu honor a la Glorieta?

És un honor per a mi. Jo pense que tots els llocs en els que he estat treballant deurien ser pacs temàtics meus, deurien posar una placa commemorativa que diga “Tirisiti va estar ací”.

Reconec a gent que va vindre quan era menuda i que ara porta als seus xiquets”

– Tirisiti, tu de qui ets més? de Pedro Sànchez, de Pablo Iglesias, de Rajoy…

Jo no llig la premsa política, jo veig Hora de Aventuras. No sóc ni de dretes ni d’esquerres, encara que tinc la cara un poquet rogeta.

– El Nadal Alcoià és cada dia més important, Tirisiti, tens molta faena durant la temporada?

He estat tot l’any descansant, prenent forces. Vaig anar a Granollers a fer unes horetes en març, però ja tenia ganes de començar la temporada.

– És que diuen les males llengües que ets un poc malfaener.

M’agrada tindre faena, però no m’agrada fer-la. Jo comence a fer faena amb ganes però després em queixe. Sóc un poc de “faena fuig”.

– Com ho portes amb Tereseta?

Tota la vida he estat igual, tenim un joc entre nosaltres i en el fons ens ho passem bé els dos. Encara que parega que no, l’estime molt.

– Com et portes amb l’Alcalde d’Alcoi?

Només el veig una vegada a l’any, quan ve a veure’m, a saludar-me. No parlem molt, la veritat. Però tenim un tracte afable i respectuós.

– S’estima que pots tindre al voltant de 150 anys, com ho fas per a mantenir-te tan bé?

Perquè sóc de fusta. Em mantinc jove perquè les noves generacions de xiquets venen fortes i de seguida se’n fan fans meus i em fan més jove.

– Te’n mantens més jove inclús que Camilo Sesto.

Doncs clar que sí. Per cert, m’agradaria que Camilo vinguera a veure’m i jo fer-li el meu propi homenatge. Així li podria cantar una cançoneta en directe.

– Vas anar a veure l’homenatge de Camilo?

Em vaig quedar sense entrades. Ho vaig intentar, vaig enviar per entrades a l’Agüelo, vaig enviar també al Monesillo, però cadascú va anar pel seu lloc i jo em vaig quedar sense entrades. A la nit vaig anar a la plaça de dins però com sóc baixet no vaig arribar a veure la pantalla.

– Passes molt pel pont de Fernando Reig?

Últimament no tant com m’agradaria. Perquè com està tallat, de vegades puc arribar tard a alguna de les meues representacions. Jo, com a Tirisiti, demane a les altes esferes que em posen un pont nou.

– I amb Rajoy? Estàs content?

Ja li vaig fer la broma en el seu dia: quan va tindre l’esglai de l’helicòpter ja li vaig dir que en volta d’agafar un globus agafaria un helicòpter. I a la gent li va agradar molt. Per cert, m’agradaria molt que vinguera a veure’m a la representació.

– Què demanaràs enguany als Reis Mags?

Vull tindre una gira mundial. Arrancar-la en Nova York. I seguir amb el meu esperit jove.

– Com veus la campanya Alcoi Ciutat del Nadal?

Li done tot el meu suport. L’única pega que tinc és que no tinc temps d’anar a veure res, ni la Burreta, ni els Pastorets, ni pujar al Preventori… No puc perquè estic fent funcions.

M’agradaria que Camilo Sesto vinguera a veure’m”

– Cada vegada tens més fans que vénen a veure’t, no és així?

Sí, cada any ve gent nova. D’Alcoi, d’Alacant, de València… I a més la gent que ja m’ha vist torna a repetir. Reconec a gent que va vindre quan era menuda i que ara porta als seus xiquets. M’agradaria atendre’ls a tots personalment, però de vegades és impossible.

– Vols dir-li alguna cosa més a la gent?

Que vinguen a veure’m. Des del 23 de desembre poden vindre, no em falleu que, per malfaener que siga, jo no us fallaré. Si no estic jo, estarà Tereseta, l’Agüelo o algú. I altra cosa molt important: que no em prenguen pel pito del Sereno!

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *