foradia subscriutegrat

Les pimes i autònoms d’Alcoi tindran una ajuda per pal·liar els efectes de la crisi energètica

En total es destinaran 277.000 euros que cobriran fins a un 50% de la despesa realitzada en energia

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat una nova convocatòria d’ajudes per a poder ajudar a les pimes, micropimes, empresaris autònoms i professionals de la ciutat, a pal·liar l’impacte econòmic que ha provocat la crisi energètica. Es tracta d’un programa que el consistori ha posat en marxa amb una partida de 277.040 euros, procedents d’una subvenció de la Diputació d’Alacant.

Els interessats podran presentar una sol·licitud i optar aquestes ajudes directes que cobriran fins al 50% de la despesa justificada, fins a un màxim de 4.000 euros. En la subvenció estaran compreses les despeses en energia elèctrica i gas facturats entre l’1 d’abril de 2022 i el 30 de juny de 2022, així com la despesa en carburants realitzat entre l’1 de gener de 2022 i el 30 de juny de 2022. A més, s’haurà de presentar els costos energètics per un import mínim de 1.500 euros, sent excloses totes aquelles sol·licituds que no aconseguisquen aquest import. Una altra de les condicions és que el domicili fiscal de la persona o entitat beneficiària ha d’estar en Alcoi.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha comentat que: “l’Ajuntament d’Alcoi vol ajudar amb aquestes ajudes al nostre teixit empresarial, que després d’haver fet front a la crisi de la Covid, ara s’enfronta a un nou cop provocat pels elevats preus de l’energia. Volem mitigar aquest problema i les seues conseqüències, confiant que prompte es produïsca una regularització de preus que revertisca la situació”.

El termini per a presentar les sol·licituds començarà el dia 27 de setembre, i durarà fins al 10 d’octubre. La documentació i els models de sol·licitud estan a l’oficina de registre de l’Ajuntament d’Alcoi, i a la seu electrònica a l’apartat ‘tots els tràmits’ I buscant ‘Ajudes amb destinació a minimitzar l’impacte econòmic de la crisi energètica en prime, micropime, autònoms i professionals d’Alcoi’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *