foradia subscriutegrat

El Consell valencià presenta un programa de 229 milions per a fomentar l’ocupació

• Un pressupost total de 229 milions d'euros, i que cerca millorar les perspectives d'ocupació i la inserció laboral de les persones majors de 30 anys • Quatre línies d'actuació: formació; iniciatives d'emprendiment i el treball autònom; orientació, intermediació i cerca d'ocupació i suport a la contractació.

El Consell ha presentat ‘Avalem Experiència’, un programa estratègic, que compta amb un pressupost total de 229 milions d’euros, i que cerca millorar les perspectives d’ocupació i la inserció laboral de les persones majors de 30 anys durant un període intensiu de tres anys, des del 2017 fins a 2019.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació que pateix el nostre territori, especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos aturats.

En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

Segons les últimes dades arreplegades a la Comunitat Valenciana sobre l’índex de desocupació, els aturats majors de 30 anys representen el 77,3% del total registrat i el 63,5% de l’atur registrat en l’Enquesta de Població Activa. Dins d’aquest grup, les persones majors de 45 anys són les que tenen el major pes percentual, que són 215.000 a la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha incidit que si el pla ‘Avalem Experiència’ possibilita que “50.000 persones puguen entrar al mercat de treball en 2017, el Producte Interior Brut Valencià augmentaria tres punts, un creixement econòmic que es traduiria també en una major capacitat de redistribució“.

Per la seua part, Mónica Oltra, vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha afegit que “la prioritat del Govern del Botànic és governar per a les persones i, en conseqüència, reparar, restituir i reconstruir aquells drets que han sigut retallats, sostrets o negats amb l’excusa d’una crisi econòmica social i moral producte d’un model econòmic especulatiu“.

Quatre línies estratègiques d’actuació

La primera se centra en l’àmbit de la formació per a actualitzar la qualificació professional i, d’aquesta manera, permetre la tornada a l’ocupació. Mitjançant un pla de xoc s’oferirà atenció personalitzada i centrada en les necessitats formatives de cada participant, així com en els requeriments del mercat de treball.

En segon lloc, ‘Avalem Experiència’ recolzarà les iniciatives d’emprendiment i el treball autònom identificant nínxols de mercat per al desenvolupament de projectes empresarials viables i oferint assessorament especialitzat per a plans de negoci, que es complementarà amb accions d’acompanyament a emprenedors.

Un tercer eix del programa es dedicarà a l’orientació, intermediació i cerca d’ocupació mitjançant un itinerari personalitzat per a cada beneficiari que es compondrà d’activitats com a entrevistes o xarrades de motivació i que comptarà amb la supervisió d’un tutor.

Finalment, la quarta línia d’actuació es focalitzarà en el suport a la contractació, concedint ajudes per a fomentar contractes de persones majors de 30 anys i que contribuïsquen a la conciliació personal, familiar i laboral, així com a la igualtat entre dones i homes o a l’estabilitat en el treball.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *