foradia mediambient

Beneixama comença octubre amb dos grans esdeveniments

En aquesta localitat de la comarca de l'Alcoià celebraran durant els pròxims dos caps de setmana dos actes molt especials, la Fireta Beneixama al Carrer i la Figatellà

La localitat de Beneixama comença els caps de setmana d’octubre amb una gran varietat gràcies a dos esdeveniments ja consolidats a aquest municipi de l’Alcoià. Per una part se celebrarà la IX Fireta Beneixama al Carrer, entre els dies 1 i 2 d’octubre, i la setmana següent serà el torn de la quarta edició de la ‘Figatellà i la Coca de creïlla de Beneixama’.

Pel que fa a la Fireta, la regidora de Turisme, Teresa Pascual, ha explicat que el dissabte a les 12:30 hores s’obrirà aquesta firà que tindrà dos zones diferenciades. Per una banda, estarà la zona d’expositors de comerços i associacions de la localitat, on els visitants podran adquirir productes com sabates, perfums, o llibres, i a més, hi haurà una exposició de Patchwork, oferida per l’Associació Puntet a Puntet de Beneixama. L’altra zona serà la gastronòmica, que estarà ubicada dins del claustre de la Fundació Elena Santonja, a l’antic convent de monges. Allí es podrà gaudir a les paradetes dels bars del poble, de la bodega de Fontanars, i també hi haurà una botiga de formatges. Com a novetat enguany, hi haurà música en directe durant els dies d’aquesta fira per tal d’amenitzar.

S’ha de destacar que el dia 2 d’octubre a més, tindrà lloc el X Trail la Solana, en el qual participaran 1.000 corredors i caminants. A més, hi haurà altres activitats com contacontes, maquillatge per als xiquets i xiquetes, un correfoc infantil, i un taller de patchwork, així com una zona d’atraccions. La clausura de la Fireta serà a les 21h del diumenge 2 d’octubre.

Després d’aquest cap de setmana d’activitats, el dia 9 d’octubre, el municipi tornarà a celebrar la ‘Figatellà’ i Coca de Creïlla. El dia començarà amb l’acte institucional del 9 d’octubre, dia dels valencians i valencianes, cap a les 10:30 del matí, i després es farà una cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament, on estarà tot preparat per a poder degustar la figatellà i la coca, a més de begudes, a preus populars. Durant tot aquest matí es comptarà amb un grup que posarà la nota musical a l’esdeveniment.

Teresa Pascual ha volgut convidar als veïns i veïnes d’altres poblacions a què visiten el poble durant aquests dies tan intensos per a la localitat: “Som un poble molt acollidor, tenim molta varietat gastronòmica. Pensem que la gent ho pot passar molt bé. A banda del trail, que també hi ha molt d’aficionat per la zona, també pot ser un gran atractiu, que vinguen a veure Beneixama. La gent que no ho coneix el sorprendrà el que podem fer en un poble tan menut”.

Font: Belén Rivas./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *