foradia subscriutegrat

Torna la històrica Fireta de Sant Antoni als carrers de Muro

El dijous 19 de gener, començaran les activitats programades per al cap de setmana dedicat d’aquesta festivitat

Des de l’any 1738 la localitat de Muro celebra la Fireta de Sant Antoni, i enguany, des de l’Ajuntament han mostrat la seua satisfacció per poder organitzar una programació carregada d’activitats i en plena normalitat després de dos anys de pandèmia i restriccions. Encara que queden alguns detalls per anunciar per part del govern local, encara que ja s’ha celebrat la roda de premsa per tal d’explicar com serà l’edició de la Fireta d’enguany; però, si que s’ha pogut assegurar que durant els dies 20, 21 i 22, el poble no pararà d’oferir activitats per als murers i mureres així com per a tots els que desitgen visitar el municipi durant aquests dies, sense oblidar que, el dia 19 de gener, dijous, ja es durà a terme una primera activitat dins de la Fireta, que serà una presentació d’un llibre.

A banda de paradetes amb productes típics i artesanals, en la plaça del Palau i al Matzem hi haurà dos escenaris que acolliran diferents espectacles. En el primer d’aquests espais estaran dedicats al públic infantil i familiar, mentre que al Matzem, l’oferta d’oci estarà dirigida a públic adult.

La Fireta de Sant Antoni és un dels esdeveniments més importants que se celebren a Muro d’Alcoi, i per això són moltes les entitats que col·laboren amb diferents exposicions. Algunes de les que participen són Càritas, l’Associació de Familiars d’Alzheimer, la Junta de Festes, els Juniors o el Tapis.

Com marca la tradició, es retrà homenatge als animals, ja que és la festa del seu patró, i es farà la tradicional missa i benedicció.

Font: Belén Rivas./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *