foradia ivace

L’IVAM CADA Alcoi presenta una nova obra de Xavi Ceerre

L'acte tindrà lloc a l'Espai Ordit del museu alcoià, i el nom de l'obra és Filat

L’artista alcoià Xavi Ceerre va presentar la seua nova obra, ‘Filat’, a l’Espai Ordit de l’IVAM CADA Alcoi. Aquest quadre amb mesures de 160×160 cm, de tècnica mixta.

L’obra pertany a la sèrie ‘Mur Mort’, i parla segons explica l’autor “d’eixa lluita entre la societat i l’individu. Dels records i del temps. De les capes. Del que queda, del que desapareix. Del que es deixa entreveure. Una espècie d’arxiu visual de les grafies urbanes (fruit de pulsions reprimides) i trobades en les derives, mitjançant les quals descobrisc un mapa emocional de la ciutat. Eixe mateix tipus de recorregut s’aprecia en els traços verds de l’obra, en els quals no hi ha un punt d’inici i final clar”, i afegeix que és “un recorregut de tornada, en el qual la tela pintada ha sigut plegada, arrugada i comprimida en un equipatge. Això ha provocat marques en el llenç, que similars a cicatrius, parlen d’experiències viscudes (i patides), sense entrar en els detalls. És l’art de “després de la festa”, on ja tot ha passat. Només queden les taques, la brutícia i els remordiments”.

Xavi Ceerre és un artista plàstic nascut a Alcoi, que viu i treballa a Barcelona. La seua obra ha sigut exposada en ciutats com València, Bilbao, Barcelona o Londres.

“Des de fa un parell d’hores tinc un sentiment de nostàlgia molt gran. Necessite anar a algun lloc del meu passat que no haja visitat durant molt de temps. M’he adonat que ja no en queda pràcticament cap. Alcoi ha canviat moltíssim en molt poc temps. Ja no reconec aquest lloc. Falta mig mur de Cantagallet, els blocs de Santa Rosa, l’Estadium a la Renfe el van tirar fa segles. Grafitis esborrats. Fàbriques enderrocades. La pista roja esfondrada. Les fàbriques i els bancals de davant dels Salesians on anàvem a fumar, ara són pàrquings. Estan destruint-ho i construint-ho tot de nou, com arrancant records de la meua vida i posant coses que no eren ací”

Transcripció d’una pàgina del meu diari personal de maig de 2008

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *