foradia cdturisme

Elisa Beneyto: “És una forma de demostrar que la cultura i el patrimoni preocupa a tots”

La presidenta del CAEHA va arreplegar el Palmell que el periòdic El Grat ha atorgat a l’entitat per fomentar la cultura i el nostre patrimoni, i ella mateixa ha explicat quan important és aquest reconeixement

Fa 40 anys, un grup d’historiadors va decidir crear el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, i des d’aquell moment s’ha estat treballant de valent per a divulgar els grans tresors culturals i patrimonials que tenim a Alcoi. Per tota la tasca duta a terme des del moment de la seua fundació, El Grat ha volgut reconéixer la seua dedicació cap a la nostra cultura. Elisa Beneyto, presidenta d’aquesta entitat, ha sigut la persona encarregada d’arreplegar el Palmell 2022, i ha confessat emocionada que: “Des de l’Associació i en especial des de la Junta Directiva volem agrair a El Grat aquest premi, perquè, realment és una forma de demostrar públicament que la cultura i el patrimoni preocupa a totes les persones i en especial als mitjans de comunicació. És una forma per a nosaltres molt bonica d’agrair tot el treball i tota la tasca que fem des de fa 40 anys. És un premi que ens dona molta satisfacció rebre. És una forma de demostrar que les persones, i entitats com El Grat tenen inquietud per la cultura i el patrimoni de la ciutat d’Alcoi”.

Elisa Beneyto no és la primera vegada que acudeix a una entrega de Palmells, i és que, en edicions anteriors es va premiar la feina de l’IES Pare Vitòria, centre en el qual treballa com a professora, i ha comentat que: “Si, que conec els premis, ja que es va donar a l’IES Pare Vitòria, que fa una tasca ingent sobre patrimoni, i valora la cultura i els valors socials. També es va donar a Isabel-Clara Simó, i em pareix molt bonic per part del periòdic que enguany s’haja donat a Ovidi Montllor, en record a la seua figura, perquè és una forma de posar-lo en valor. Coneixia els Palmells, i he estat abans d’aquest any en l’acte, i la veritat és que em va agradar moltíssim”.

En el mes de novembre el CAEHA celebrarà el seu 40 aniversari, i encara que la presidenta no ens ha pogut avançar molta cosa, sí que ha confirmat que es faran dos iniciatives molt especials en les quals tots els membres han posat molt de la seua part.

Amb tot el que han de celebrar des d’aquesta associació, Beneyto no ha volgut desaprofitar l’ocasió per a fer una crida a la ciutadania: “Aquesta entitat està oberta a totes les persones, de qualsevol edat. Persones que tinguen inquietud, que vulguen conéixer el patrimoni, la cultura, i que també l’estimen. Som persones que estimem la cultura, i encara que hi ha historiadors, també hi ha persones d’altres professions, però que tenen interés per la cultura, és a dir, ací estem oberts a totes les persones, i per això llance un missatge perquè coneguen el nostre web, les xarxes socials, i que descobrisquen tot el que fem. A més, aprofite per a convidar a la gent a què vinguen a les excursions voltant Alcoi perquè és una forma de conéixer la nostra història i patrimoni, però també de conéixer persones, de relacionar-se. Amb tot el que va passar amb la Covid, ara és molt important crear de nou eixa simbiosi entre les persones, i sobretot entre la ciutat, perquè hi ha moltíssimes coses culturals. Així que, estem oberts a tots i a totes”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *