foradia pressupostparticipatiualcoi

Jordi Tormo: “Estem en desavantatge respecte a la cultura majoritària”

Tormo, és un gran coneixedor de l'Ovidi, ja que ja va fer una biografia sobre ell fa uns anys, i coneix a la perfecció la importància de la seua carrera

El primer dels premis va estar oferit de la mà de Jordi Tormo. Ell va ser l’encarregat de presentar i justificar un premi molt merescut a la trajectòria del cantautor alcoià, Ovidi Montllor, que, després de més de 25 anys de les seues “vacances”, continua sent tot un referent per a artistes. “He destacat la seua trajectòria i la seua obra, vinculat al que va fer a la cançó, al teatre, el cinema, i en la poesia; i després, el vincle que ha tingut la seua obra i la seua persona en el poble d’Alcoi. Crec que eixes dos coses venien bé en l’acte, ja que és un premi d’Alcoi i ell era molt d’Alcoi. A més, pense que és una forma de mantenir viu el record de la persona i del creador. Als últims anys hi han hagut i continuaran havent-hi actes en homenatge a Ovidi, amb la reedició de discs, per exemple, i sempre es continuarà fent valdre el seu legat, i una forma de fer-ho és també amb aquest tipus de reconeixements”, explica Tormo sobre la seua presentació.

A més, hem volgut saber també, quina és la seua opinió sobre aquests premis que ofereix El Grat donant importància a aquelles figures i entitats que treballen en pro de la cultura valenciana: “És necessari. Mentre pensem, com jo ho crec, que estem en desavantatge respecte a la cultura majoritària, crec que s’ha de valorar a certes persones i entitats, en l’àmbit local, i també un poc més general. El CAEHA, per exemple, és una entitat molt implicada en Alcoi, i l’Ovidi va eixir un poc de l’àmbit local. Crec que reconéixer a entitats i persones que han apostat per la cultura, és necessari”.

Jordi Tormo ha confessat la importància de formar part d’un esdeveniment com aquest: “També és un reconeixement que hagen pensat en mi per a fer la glosa de l’Ovidi. En primer lloc, perquè és una figura que m’estime moltíssim, però també, perquè he treballat la figura de l’Ovidi quan vaig escriure la seua biografia, i he continuat fent articles sobre ell, per a    recuperar part del seu llegat, i estic encantat”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *