foradia cdturisme

Vicent Luna al Centre Ovidi Montllor: “Hem de felicitar El Grat perquè l’esforç que estan fent és increïble, per la nostra llengua i cultura”

Com que el guardó ha quedat a cura del Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, el professor Vicent Luna, membre d’Acció Cultural del País Valencià va dirigir unes paraules al voltant del COM d'Alcoi que enguany està celebrant el 20 aniversari

El Centre Ovidi Montllor, un any més, ha acollit la celebració dels Palmells. Aquest espai tan important per a la nostra cultura també està d’aniversari. I és que, en aquest mes de novembre complirà 20 anys des de la seua creació. Vicent Luna, membre d’Acció Cultural del País Valencià, ha parlat sobre la trajectòria del Centre: “20 anys… sembla que fos l’altre dia que vam inaugurar. Ho recorde amb la il·lusió que hi havia en aquell moment perquè Alcoi tinguera un centre per a homenatjar a Ovidi Montllor. Acció Cultural va fer totes les gestions, i quan vam posar el nom de l’Ovidi per davant, se li van començar a obrir totes les portes. A l’entrada del centre hi ha un marbre en el qual estan tots els ajuntaments i entitats arreu dels Països Catalans que van col·laborar perquè es fera el Centre, però, malauradament, en aquell moment, el govern d’Alcoi era del PP, i per vergonya, no hi figura el nom d’Alcoi”.

En tot aquest temps el Centre ha sigut un punt d’encontre per a poetes, escriptors i cantautors, i ha donat un espai a entitats culturals que no tenien on reunir-se, i ara a més a més, serà el lloc on es quedarà el Palmell que El Grat ha atorgat a Ovidi Montllor. “Evidentment, hem tingut problemes de tota classe, però, malgrat això hem tirat endavan”, afirma Vicent Luna.

El periòdic i el centre, sempre han tingut una bona relació, i per això, Vicent Luna també ha tingut unes paraules de felicitació per al 35 aniversari d’El Grat: “L’esforç titànic que fa El Grat és increïble. És un periòdic modest, però molt digne. Tot en la nostra llengua i que comprén a totes les comarques centrals valencianes. Hem de felicitar El Grat i a tot l’equip perquè l’esforç que estan fent és increïble, per la nostra llengua i cultura, perquè és l’únic periòdic que tenim que és íntegrament en la nostra llengua”, i respecte als Palmells assegura que: “La idea d’uns Palmells és genial per part d’El Grat. Dignifica a moltes persones, molts grups i moltes entitats que han estat al llarg de molts anys treballant per la nostra cultura, per tant, enhorabona”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *