foradia pressupostparticipatiualcoi

Els centres educatius de l’Eixample organitzaran una gran festa amb motiu de la Trobada d’Escoles Valencianes

El CEIP públic Horta Major, l'IES Andreu Sempere, i el CPEE Tomàs Llàcer, han preparat activitats fins al dia 6 de maig, dia que tindrà lloc la Trobada

Com cada any la Coordinadora de l’Alcoià i El Comtat pel Valencià, organitza les Trobades d’Escoles Valencianes als municipis de les comarques. Enguany, aquesta festa es realitzarà a Alcoi, concretament, als centres educatius de la zona alta del barri de l’Eixample, és a dir, al CEIP Horta Major, a l’IES Andreu Sempere, i al CPEE Tomàs Llàcer. Des de l’any 2012, aquesta festa que reivindica l’ensenyament del valencià a les aules no se celebrava en la nostra ciutat.

En aquesta edició, la temàtica girarà entorn de la figura de Carme Miquel, una professora que va posar la nostra llengua damunt de la taula en l’educació, i que va treballar perquè a les aules els xiquets i xiquetes pogueren aprendre valencià. Per a l’ocasió s’ha creat una auca, i cartells, en el qual es pot llegir el lema ‘Recuperem el verd’, ja que, en aquestes trobades també es volen tractar altres temes com l’ecologisme i l’emergència climàtica. El feminisme també tindrà el seu espai, ja que Carme Miquel, també és una bona representant dels drets de la dona.

Fins ara s’han apuntat 17 centres educatius de les comarques de l’Alcoià i El Comtat per a participar en aquesta Trobada que tindrà lloc el dia 6 de gener als tres centres educatius i als voltants. Però, abans que arribe aquest dia, les tres escoles han preparat diferents activitats com per exemple, una ruta per Barranc del Cint, en la qual es comptarà amb la presència de l’escriptor alcoià Jordi Raül Verdú. Amb aquesta ruta es podran veure algunes de les ubicacions que han inspirat l’obra de Verdú. També es durà a terme el Festitron, un festival de música en valencià, en el qual ja es compta amb l’actuació de 18 centres educatius. Aquest esdeveniment se celebrarà el dia 24 de març.

David Salinas i Sara Fenollar, director i professora del CEIP Horta Major; Patricia García, vicedirectora de l’IES Andreu Sempere; i Bea Francés, mestre del CPEE Tomàs Llàcer, han comentat tot el treball que ha estat fent aquest “corredor educatiu”, i han anunciat que hi haurà un concurs d’obres plàstiques i fotogràfiques, en les quals, l’alumnat participant haurà de mostrar paisatges de les comarques. Hi haurà tres categories, amb un premiat cadascuna d’elles, que rebrà un val de regal. A més, amb els treballs presentats es farà una exposició que es podrà visitar el dia de la Trobada al CPEE Tomàs Llàcer.

Jordi Silvestre, regidor d’Educació, i Toni Francés, alcalde d’Alcoi, han donat les gràcies als tres centres que participen per la seua implicació, i han afegit que aquest tipus d’esdeveniments permet que Alcoi mostre que és una ciutat amb valors com l’ecologisme, el feminisme, o la nostra llengua.

Elionor Ortolà, presidenta de la Coordinadora, també ha agraït el treball que s’està fent per dur a terme la trobada, i sobretot, a les tres escoles per “assumir la responsabilitat com a centres que aposten pel valencià”, i ha recordat que els centres encara poden inscriure’s per a poder participar.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *