foradia subscriutegrat

‘València per la Pau’, projecte del Fons Valencià per la Solidaritat, arriba a Agullent

El seu objectiu és acostar als municipis de la província de València la cultura de la pau a través de diferents activitats

En els pròxims la localitat d’Agullent durà a terme diferents activitats amb motiu de la tercera edició del projecte ‘València per la Pau’, que està organitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat, i cofinançat per la Diputació de València. El seu objectiu és conscienciar a la població sobre construcció de societats pacífiques, justes i amb institucions democràtiques que respecten les llibertats i els drets humans.

Dins de la programació estarà l’exposició ‘El Fil de la Por’, en la qual es vol crear un espai de divulgació i sensibilització, des d’un punt de vista visual, directe i pedagògic, sobre el que hi ha darrere dels desplaçaments forçats de persones refugiades i les responsabilitats que hi tenim els països occidentals, en especial a la Unió Europea. La finalitat és crear consciència a la ciutadania per a posar fi a aquest tipus de violència, i reflexionar sobre alternatives basades en la cultura de pau, i en la defensa dels drets humans. L’exposició estarà ubicada a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura d’Agullent del 4 al 10 de novembre. L’exposició ha sigut elaborada pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau, i dissenyats per Suc Estudi Creatiu.

A més, aquest divendres 4 de novembre, l’Auditori Municipal Josep Maria Bru acollirà la projecció del documental d’investigació ‘Els Fils del Tauler’, del Col·lectiu Mirades. En ell es parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. La projecció del documental estarà seguida d’un espai per a la reflexió que comptarà amb la participació de Josep Gayà, director del documental; Claudia García Giraldo, refugiada colombiana; i Oum Saad, refugiada sahrauí.

El documental ha estat premiat com a millor documental en la categoria de migmetratge del Festival Internacional de Cine de la No-Violència Activa. L’entrada per a aquesta activitat serà lliure i gratuïta.

Els centres educatius també tenen el seu espai en aquesta programació de la mà del personal docent i l’alumnat del CPEPA d’Agullent, i l’IES Josep Segrelles d’Albaida, que mostraran el seu projecte ‘València per la Pau’, amb el qual volen sensibilitzar al voltant de la cultura de pau i la no-violència a través de diferents tallers didàctics.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *