foradia pressupostparticipatiualcoi

Alcoi es converteix en l’epicentre del cinema d’animació gràcies al festival Animalcoi

Des de l'organització ja s'ha presentat la programació d'aquesta segona edició que compta amb conferències, tallers, projeccions de pel·lícules i exposicions de gran importància internacional

Alcoi està a punt de celebrar la segona edició del Festival Animalcoi, un esdeveniment dedicat a l’animació francesa i que se celebrarà entre els dies 17 i 19 de novembre. Els escenaris per a aquest certamen seran l’edifici de l’IVAM CADA, la Fundación Mutua Levante, i els cines Axion.

Perquè la gent conega tot el que es farà, el regidor de Cultura, Raül Llopis, la directora de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi, Pilar Blasco, la directora del festival, Diana Cortés, i el president de l’Associació per al desenvolupament de l’Art i el Disseny, Eduardo Corbí, han anunciat l’àmplia programació.

El regidor ha volgut destacar la tasca de la direcció del festival i de l’Escola d’Art i Disseny d’Alcoi per dur endavant aquest projecte i fer que es convertisca en un referent i un projecte consolidat de futur. A més, ha convidat a la ciutadania a què “gaudisca moltíssim de totes les activitats programades”.

Per la seua part, Pilar Blasco, ha assegurat que està molt satisfeta perquè aquest festival es puga fer un any més, ja que “l’animació és un camp de futur i el festival vol servir també com a plataforma per a aquest sector que volem implantar en Alcoi”. A més, també s’ha mostrat contenta perquè en aquesta edició hi ha una programació de caràcter internacional.

Eduardo Corbí ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Alcoi, en especial a la regidoria de Cultura, per la seua col·laboració en aquest esdeveniment que per a ell “situa a Alcoi com a capital espanyola i europea de l’animació”.

La directora d’Animalcoi, ha sigut l’encarregada d’explicar totes les activitats. Durant aquests dies hi haurà tallers, exposicions, conferències de la mà de grans professionals del sector, com per exemple Alberto Vàzquez, José Luis Farias, Diana Bueno o Jorge Bueno, entre molts altres. També hi haurà espai per a les projeccions de pel·lícules d’animació com ‘Unicorn Wars’, ‘Los demonios de barro’, ‘Flee’, i ‘La Travesía’. Dins d’aquesta programació també està inclòs el lliurament de premis.

Una de les novetats és la presentació del videojoc anomenat ‘Viatge cap a ANIMALCOI’, que està creat per l’empresa Devilish Game, de Villena. L’acte se celebrarà el dijous 10 de novembre a les 19:30h als Cines Axion, en la presentació oficial d’aquesta segona edició de festival.

Finalment, Cortés ha recordat que en aquesta presentació es farà públic el lliurament dels premis Animalcoi en les categories Premi Fundación Mutua Levante, Premi Animalcoi-Solitium, i Premi Escoles-CC Alzamora.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *