foradia subscriutegrat

Animalcoi tanca l’edició de 2021 amb una participació que supera les 900 persones

S’han projectat 80 curts durant quatre dies i la plataforma virtual ha rebut 500 visualitzacions

Animalcoi 2021 tanca una nova edició amb la satisfacció dels seus organitzadors. Un esdeveniment que ha comptat amb quatre dies en els quals s’han projectat 80 curtmetartges i han passat més de 900 persones pels tres espais de la ciutat on s’han celebrat també tallers i conferències.

La directora d’aquest projecte, Diana Cortés,  ha qualificat aquesta primera edició d’ANIMALCOI com un “vertader èxit de participació i d’entusiasme”. Per a Diana Cortés, la implicació de l’alumnat i el professorat de l’EASD_Alcoi ha estat fonamental, “així com la il.lusió i l’ímpetu participatiu de tots els assistents, inclosos els ponents, que han oferit unes xerrades actualitzades i molt completes que serviran de guia laboral i vital sobretot per a aquells que comencen en el món de l’animació o volen dedicar-se a ella“.

Segons la directora, la programació ha estat molt completa, i ha servit com a experiència real a tots els assistents, “que han escoltat de primera mà l’experiència de professionals de l’Animació en actiu, els seus progressos, com es van iniciar i els problemes que han trobat fins a consolidar-se“. D’altra banda, apunta Diana Cortés, “han agradat moltíssim les xerrades sobre autoproducció, anàlisis de l’estat de l’animació en la Comunitat Valenciana o els passos a seguit per a obtindre ajudes públiques per a iniciar projectes”.

Les dades, per a una primera edició marcada per la transició i superació des de la pandèmia a la nova normalitat, són molt interessants, “i ens animen a posar-se en marxa per a programar l’edició de 2022 i millorar-la“, apuntava la directora del festival.

Són més de 900 les persones que han participat com a assistents o ponents en el Festival, procedents -principalment- de pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana. Un 60% d’eixes persones assistents són xiquets i xiquetes, que han participat dels tallers a l’EASD y de les projeccions en el mateix centre i especialment en IVAM_CADA_Alcoi. Els tallers, i molt concretament el d’STOP MOTION, però també els de creació de figures relacionades amb la mascota del Festival -AITANA- han estat un grandíssim èxit de participació.

S’han projectat 80 curts durant els 4 dies de festival i la plataforma virtual de projeccions en Internet ha rebut més de 500 visualitzacions de curts, espectadors virtuals d’arreu del món i que ja coneixen ANIMALCOI.

Per mitjà de les xarxes socials i les plataformes digitals, s’han rebut múltiples contactes i comunicacions per part d’autors, directors, estudiants i professionals interessats amb el festival, els treballs projectats i demanant informació per a assistir-hi en futures edicions.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *