foradia ivace

Paco Aura protagonista a la nova exposició de l’IES Andreu Sempere

En aquest mes s'han complit quatre anys de la mort del supervivent alcoià al camp de concentració nazi de Mauthausen, i des del centre han volgut retre homenatge a la seua figura amb aquesta mostra i altres treballs que ha fet l'alumnat a partir de la seua biografia

Aquest mes es compleixen quatre anys des de la mort de Paco Aura, supervivent alcoià a Mauthausen, camp de concentració nazi. Per això, des de l’IES Andreu Sempere han volgut aprofitar l’ocasió per a recordar la seua vida, i han organitzat diferents activitats. En primer lloc, s’ha recuperat l’exposició que va fer la Regidoria d’Educació, a partir del treball d’Àngel Beneito i Paco Blay, membres del Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, i dels testimonis del mateix Aura, que va jurar difondre la memòria de l’Holocaust fins a finals de la seua vida. Ell va contar de primera mà l’horror dels camps d’extermini nazi, i durant la seua vida va acudir a les aules per tal d’explicar a l’alumnat tot allò que va viure i que no s’ha de repetir. Fa quatre anys que no està, però el seu discurs i el seu missatge pacifista continua viu.

A més, aprofitant el nou currículum educatiu i en el marc de la matèria del Projecte Interdisciplinari, l’alumnat de 1r d’ESO està preparant una introducció a la vida d’Aura i una contextualització històrica. Amb tot aquest treball van visitant les aules dels seus companys i companyes d’ESO, Batxillerat i Formació Professional Bàsica per a contar tot el que han aprés i convidar-los a visitar l’exposició ubicada als corredors de l’Andreu Sempere.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *