L’IES Andreu Sempere celebra la III Setmana de l’Holocaust i la Deportació
Entre les activitats està l'exposició sobre l'Holocaust 'Shoá: com va ser humanament possible?', o l'homenatge a les víctimes de l'Holocaust

Ja és el tercer any que l’IES Andreu Sempere commemora el Dia Internacional de les Víctimes de l’Holocaust, amb una nova programació d’activitats que duraran des del dia 24 de gener fins al 28.
En aquesta programació està l’exposició ‘Shoá: com va ser humanament possible?’, que ha estat cedida pel Centre Mundial de Commemoració de la Shoá, Yad Vashem – Espanya. En aquesta mostra es fa un repàs històric des del període d’entreguerres fins a l’alliberament dels camps d’extermini. Una aproximació amb textos explicatius i relats personals de les víctimes i amb fotografies originals. L’alumnat de 1r de batxillerat han treballat el tema i explicaran a la resta de grups del centre el seu contingut i el context que ho va fer possible: l’ascens al nazisme i la II Guerra Mundial.
Per altra banda, en 3r d’ESO, s’ha preparat una introducció a la pel·lícula ‘Josep’ (França 2020), que parla sobre la història del dibuixant Josep Bartolí, i que parla sobre l’exili republicà que va viure entre dos guerres, la Civil i la II Guerra Mundial, i l’horror del feixisme en tota Europa.
I és que aquest punt serà el motiu de mobilitat de l’alumnat dins del projecte Erasmus, ja que s’està preparant un viatge (La Ruta de l’Exili) per al mes de març, en el qual s’anirà per La Jonquera a Elne, Rivesaltes, Argelès, Colliure i Perpignan.
L’acte central de la programació de la III Setmana de l’Holocaust i la Deportació serà un homenatge de memòria i encesa de ciris en record de les víctimes. En especial als alcoians que, gràcies a la iniciativa del centre, ja tenen un espai de record a la ciutat. També s’aprofitarà per a difondre el projecte de Recuperació de la Memòria Democràtica ‘No Oblidem’, una iniciativa del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina.
Comenta i participa-hi