L’IES Andreu Sempere commemora la IV Setmana de l’Holocaust i la Deportació
Jordi Peidro i Guillem Llim participaran en aquesta setmana en la qual el centre durà a terme diferents activitats com xarrades o visites a exposicions
Entre els dies 23 i 27 de gener l’IES Andreu Sempere estarà commemorant la IV Setmana de l’Holocaust i la Deportació amb un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu conscienciar l’alumnat sobre els perills dels discursos excloents, racistes i xenòfobs.
Després de fer edicions marcades per la pandèmia, enguany el centre torna a la normalitat, i per això, rebran la visita de conferenciants, com Jordi Peidro i Guillem Llim. Peidro, que col·labora habitualment amb el centre, presentarà la seua obra ‘Aquella guerra que sufrimos’, una novel·la gràfica de la qual l’alumnat del Batxillerat artístic gaudirà la història, però també de la il·lustració de l’autor Alcoi.
Per la seua banda, Llim, explicarà la història de César Orquín, un llibertari valencià que va aconseguir salvar la vida de 300 espanyols a Mauthausen. Aquesta història ha estat soterrada al llarg del temps, i pels interessos polítics, però ara, Llim ha volgut que isca a la llum amb un llibre, i un documental que es realitzarà pròximament.
Les xarrades també seran una part de la programació, però com no tots els cursos podran escolar-les, s’ha preparat una visita a la Universitat d’Alacant on podran veure l’exposició ‘El final de la Guerra Civil a Alacant’, que és una magnífica mostra que compta amb la col·laboració de la Comissió Cívica d’Alacant per a la Recuperació de la Memòria Històric. Aquesta visita es realitzarà el dia 17 de febrer.
Una part d’aquesta programació tindrà com a protagonista a l’alumnat de 2n de Batxillerat i 4t d’ESO, que en van viatjar a França i Alemanya, als respectius Erasmus+. Els de batxillerat explicaran la seua experiència a la ruta de l’exili, per on els espanyols van fugir del feixisme. Per la seua part, l’alumnat de 4t d’ESO contaran la seua experiència en la visita a l’antic camp d’extermini nazi de Buchenwal.
En l’IES Andreu Sempere asseguren que el seu compromís “amb la pau i la memòria s’ha vist reforçat recentment amb la nostra participació en la Xarxa d’Educació i Prevenció del Feixisme i som Escola Associació a la UNESCO”.
Comenta i participa-hi