foradia subscriutegrat

Bocairent crea una àrea tallafocs per a la prevenció d’incendis forestals

L'actuació tindrà un cost de 26.805 euros i se situarà al voltant del camí de la Font Freda, al Parc Natural de la Serra de Mariola

En les últimes setmanes, des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Bocairent s’ha creat una àrea tallafocs de gran importància en el marc de les accions previstes en el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals de Bocairent, i als documents superiors de prevenció d’incendis de la demarcació forestal i del mateix parc natural de la serra de Mariola.

L’actuació ha consistit en la creació d’una faixa d’ordre 1 amb 15 hectàrees al voltant del camí de la Font Freda, des de l’encreuament amb el Guilella. En cada costat d’aquest camí s’han realitzat bandes de desbrossament selectiu, amb reducció de matoll i peus arboris per tal que les copes no es toquen. A continuació, s’han generat unes bandes auxiliars amb més presència de vegetació.

Eloy Ferrando, tècnic municipal de Medi Ambient, ha comentat que: “La zona d’actuació és molt vulnerable, ja que es troba en regeneració perquè va ser afectada pel gran incendi forestal de 1994, i, a més, hi ha diverses construccions i cases de camp”, per aquest motiu, ha indicat que “era prioritari intervenir amb la finalitat tant d’ordenar i disminuir el combustible forestal d’acord amb la normativa tècnica vigent com d’oferir als mitjans d’extinció unes condicions òptimes de seguretat”.

La direcció tècnica del projecte està a càrrec de l’enginyer David Belda, i ha tingut un cost total de 26.805 euros, dels quals 18.763 provenen de la convocatòria de la Generalitat per a subvencions destinades a l’execució de plans locals de prevenció d’incendis forestals. Els 8.041 euros restants eixiran dels recursos de l’Ajuntament.

Sergio Gandia, regidor de Medi Ambient, i l’alcalde de la localitat, Xavi Molina, han visitat l’obra, i Gandía ha afirmat que: “Amb aquesta actuació, Bocairent dona continuïtat a la gestió forestal i a la prevenció d’incendis forestals en un entorn natural de gran valor ecològic i paisatgístic com és la serra de Mariola”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *