foradia cdturisme

Alcoi utilitzarà un sistema innovador basat en una aplicació per al control de cremes

Una empresa alcoiana ha creat una APP i la idea és que es puga utilitzar per tots els municipis de la Comunitat a través de la Conselleria de Medi Ambient

L’Ajuntament d’Alcoi començarà a utilitzar a partir d’octubre en període de proves una aplicació que ajudarà a millorar la seguretat en les cremes controlades. Està creada per Aures TI Consultors una empresa alcoiana i serà la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat la que assumirà la inversió, pel que pròximament la resta de municipis podrien també utilitzar-la.

Control Foc és el nom de l’aplicació que va ser presentada per l’empresa en ACIF, a José María Ángel Batalla; Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, Jorge Suárez; Subdirector General d’Emergències, Jordi Silvestre; regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil i als responsables de Policia Local i Bombers de la ciutat, així com a membres d’ACIF i tècnics de l’Ajuntament.

El funcionament de l’aplicació permetrà a l’usuari sol·licitar una autorització de crema. L’administració, és a dir, l’Ajuntament, realitza l’alta del perfil per a l’usuari i crear l’autorització de crema. Per realitzar aquests passos caldrà fer una modificació del pla local de Cremes i indicar que aquest serà el procediment administratiu per fer la sol·licitud, de moment se seguirà el procediment de sol·licitud presencial fins que es faça aquesta modificació.

Una vegada l’usuari tinga l’autorització per a la crema, amb l’aplicació l’activarà, és a dir, indicarà que la realitzarà en eixe moment. En cas d’estar prohibit per qualsevol situació, saltarà una alarma tant l’usuari com als operadors que seran Policia Locals i Bombers, on s’avisarà que no es pot cremar. En cas de poder realitzar la crema, els operadors supervisaran la crema des de panell de control, tenint-la geolocalitzada. En cas d’haver-hi alguna incidència l’usuari pot avisar ràpidament, simplement prement un botó a la pantalla del seu mòbil.

El regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, Jordi Silvestre, va destacar que “ens alegra que una empresa d’Alcoi haja fet un treball tan bo, aquest sistema ens ajudarà molt i demostra una vegada més que la nostra ciutat és referent en la Comunitat“.

Per la seua banda, el Secretari Autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, va destacar la funcionalitat del sistema i va proposar una reunió amb la Conselleria de Medi Ambient per intentar que adopte aquest sistema per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *