foradia cdturisme

Josefina Bueno visita Alcoi i anuncia que la Generalitat destinarà 250.000 euros per a la construcció del Parc Científic de la UPV

La consellera d'Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital ha volgut destacar l'aposta de la Conselleria per a "reforçar el sistema innovador i investigador de la comarca de l'Alcoià i de la seua capital"

Durant el matí del 23 de novembre, Josefina Bueno, conselleria d’Innovació, Universitat, Ciència i Societat Digital, ha estat en Alcoi per tal d’anunciar les diferents actuacions que realitzarà la Generalitat a la nostra ciutat. Bueno ha destacat que des de la seua Conselleria s’està apostant per tal de “reforçar el sistema innovador i investigador de la comarca de l’Alcoià i la seua capital”.

Per aquest motiu, un dels seus anuncis ha sigut que es destinarà una partida de 250.000 euros per a la construcció d’un Parc Científic a Alcoi, que tindrà com a objectiu vertebrar econòmicament i socialment a les Comarques Centrals Valencianes. Amb aquest suport financer Alcoi tindrà el segon Parc Científic de la Universitat Politècnica de València, que suposarà un reforç important per a la transformació del teixit productiu i impulsarà la transferència de coneixement de la universitat per a les xicotetes i mitjanes empreses de la comarca.

Josefina Bueno, ha declarat que: “L’objectiu d’aquest Govern és acompanyar a tots els actors en la transformació econòmica de la Comunitat Valenciana, per això, és fonamental impulsar i desenvolupar la capacitat innovadora en tot el territori que permeta un creixement intel·ligent, sostenible i integrador”. A més, ha posat de manifest que aquest Parc serà important per a poder apropar a les empreses amb el coneixement universitari.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, s’ha mostrat satisfet davant d’aquest anunci i ha ressaltat que la ciutat “serà juntament amb Elx, l’única ciutat que no és capital de província que comptarà amb un Parc Científic, un Parc Tecnològic i un Institut Tecnològic. Aquest Parc Científic de la UPV, juntament amb Rodes i AITEX, situaran a la nostra ciutat com un gran referent de la innovació i de la investigació, que suposarà la millora del nostre teixit empresarial, un impuls per a l’atracció i la retenció de talent, per a la transformació digital i la creació de treball de qualitat”.

Des de la Universitat Politècnica d’Alcoi també han volgut celebrar aquesta notícia que suposa una font de riquesa i de progrés per a la comarca. I és que, la Conselleria d’Innovació destina 801 milions d’euros en la despesa ordinària de les universitats públiques valencianes, i concretament, per a l’UPV són 235 milions, que es reparteixen entre els seus campus. L’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alcoi també rep inversions de la Conselleria d’Innovació per a les seues instal·lacions, com per exemple, hi ha una subvenció de 70.970 euros per a la instal·lació d’un sistema fotovoltaic d’energia que contribuïsca a reduir els costos de consum energètic de l’Escola.

La consellera ha fet valdre la importància de tenir un campus universitari en Alcoi, ja que “les universitats són centres essencials per al desenvolupament del coneixement que actuen com ascensors socials que fan progressar a la societat”.

Pel que fa a les inversions en I+D+i en la comarca de l’Alcoià, des de l’Agència Valenciana de la Innovació s’han destinat als últims 5 anys, més de 5,5 milions d’euros que s’han utilitzat per a impulsar projectes innovadors com el desenvolupament d’empreses, instituts tecnològics, entitats locals o centres d’investigació de la comarca. Concretament, Alcoi s’ha vist beneficiada de més de 2 milions d’euros, amb els quals s’han dut a terme 21 projectes d’innovació.

El director del Campus d’Alcoi de la UPV, Pau Bernabeu, també ha reconegut que és “un honor” la visita de Josefina Bueno, i ha agraït la seua predisposició a futures col·laboracions. En aquesta visita el centre ha mostrat a la consellera les noves titulacions, com el Grau en Enginyeria Tèxtil, o el Màster Universitari d’Enginyeria Industrial. També s’ha mostrat el futur projecte d’ampliació, i Bernabeu ha agraït la implicació del govern Valencià per la inversió que es farà per a fer aquest parc tecnològic.

Finalment, la consellera, ha destacat que aquests projectes són crucials per a generar una cultura d’innovació entre les empreses, però també entre la ciutadania, ja que “impulsen el desenvolupament d’innovacions dirigides a resoldre els reptes i necessitats d’un nou model econòmic i productiu que facilite la transformació de la nostra societat per a fer-la més justa i equitativa”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *