foradia pressupostparticipatiualcoi

El Fòrum organitza la Ruta Carrers Cocentaina Republicana

Els assistents van fer un itinerari molt especial dirigit per Francesc Jover i Àlex Barber, on es van conéixer el nom dels carrers que es van canviar en abril de 1937

El dissabte 26 de novembre el Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina va organitzar la segona edició de la Ruta Carrers Cocentaina Republicana, on es va fer un itinerari molt especial conduït per Francesc Jover i Àlex Barber, i en el qual els assistents van poder conéixer quins eren els noms dels carrers que es van a canviar en abril de 1937 durant la Guerra Civil. Aquests noms expliquen molt sobre el context històric d’aquell moment en el qual es va passar de la II República i la Guerra Civil. Aquest recorregut va durar unes 2 hores i mitja.

Un dels objectius que té el Fòrum és, segons comenten aportar “informació a la societat, perquè tinga més criteris i ser més lliure per comprendre que la curta etapa de la II República va ser uns anys de polítiques transversals i que les llibertats, la cultura, els drets socials i polítics, anaven a passos de gegants”.

Alguns dels carrers que van canviar el seu nom han sigut la plaça del Mercat, que tenia el nom de Fco. Llargo Caballero, que va ser ministre de treball en època de la guerra, C/Sants de la Pedra, que duia el nom d’Antonio Agulló, veí de Cocentaina que va morir a Barcelona el 19 de juliol en els enfrontaments que hi hagués en contra dels colpistes, defensant la República, i frenant que no triomfés el cop militar franquista. El C/ Guadalest abans portava el nom de Concepción Arenal, un dels pocs que estava dedicat a una dona. Bonaventura Durruti, un dels activistes polític i sindical més rellevant de l’època va posar el nom a la plaça l’Església, o la plaça de la Vila, que abans duia el nom de plaça de la República. Aquests són sols alguns dels exemples de com van canviar els noms dels carrers de la localitat.

La Ruta tornarà a realitzar-se pròximament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *