foradia subscriutegrat

L’exposició ‘No Oblidem’ arriba al Club UNESCO d’Alcoi

La mostra ha sigut elaborada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de l'Alcoià i El Comtat. El dijous 12 de gener a les 19h, el Fòrum assistirà al Club UNESCO per a fer un balanç sobre el primer any de vida que ha tingut aquesta exposició que s'ha creat com a material didàctic per a les aules, i que a poc a poc, ha anat transcendint al conjunt de la societat

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a l’Alcoià i El Comtat, juntament amb el Club d’Amigues i Amics de la UNESCO d’Alcoi, ja han organitzat el primer acte per a aquest 2023, en el qual es reivindicarà la memòria de la II República, la Guerra Civil, i la dictadura franquista.

El dia 12 de gener, dijous, a les 19h, el Fòrum acudirà a l’exposició ‘No Oblidem’, que està al Club, i farà un balanç del primer any de vida d’aquesta mostra que ha sigut un material didàctic que va nàixer per a estar en les aules, però que, a poc a poc, s’ha anat compartint amb tota la societat. Durant 2022, l’alumnat de tota la comarca ha pogut treballar la història del segle XX des de l’àmbit més proper, amb històries locals i comarcals que han servit per a explicar un període complex del passat recent, i que ha sigut el que ha fet que hui dia la societat siga així.

Professorat de Cocentaina, Muro i Alcoi, va pensar que volien tindre un material didàctic fora dels llibres de text convencionals, una unitat viva que anara creixent amb el temps i de la mà dels mateixos alumnes; però, a banda, també es va pensar en un text introductori rigorós que permetera a les generacions més grans accedir a un contingut que li va estar vetat durant els seus anys d’escolarització.

Gràcies a la rica bibliografia d’historiadors de la comarca s’ha anat creant aquest projecte, però ara, des del Fòrum, assenyalen que volen anar més enllà, i passar exclusivament de l’àmbit acadèmic, i fer també divulgació. Per a l’entitat és important que el projecte vaja creixent, i amb l’exposició s’ha fet un pas més enllà, asseguren.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *