foradia barnasants

Bocairent descobreix el resultat de la proposta ‘Cultura Resident’

Paula Serrano i María Esteve han estat vivint al municipi durant els mesos d'octubre i novembre per tal de desenvolupar els seus projectes creatius. La iniciativa ve de la mà del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Bocairent es va adherir a la proposta Cultura Resident que va organitzar el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta iniciativa, Paula Serrano i María Esteve han estat vivint al municipi durant els mesos d’octubre i novembre per a poder desenvolupar els seus projectes creatius. Ara, ‘Hi ha una manera’ i ‘L’empremta del paisatge’ són una realitat.

El dia 1 de desembre a la vesprada el públic va poder conéixer-los gràcies a una sessió oberta i guiada per les mateixes artistes. Serrano va fer la seua presentació a les instal·lacions del mercat municipal, mentre que Esteve ho va fer al Museu Municipal Antonio Ferri.

La jornada també va servir com a punt de trobada de tots els participants en la convocatòria 2022 del programa de residències del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i allí es van veure els quinze projectes que s’han fet a la localitat i als centres de Madrid, Castelló, Alacant, Santiago de Xile, Praga i de València.

Xavier Molina, alcalde de Bocairent ha comentat que: “La residència artística ha estat una oportunitat d’atraure mirades creatives al nostre poble”, i a més a més, ha destacat la confiança del Consorci de Museus en l’Ajuntament, ja que va ser la primera vegada que va sumar-se a aquest programa i va ser el lloc de trobada entre tots els creadors i creadores participants. Respecte a aquesta experiència el primer edil la qualificat de “satisfactòria” i ha confiat en poder repetir-la en el futur.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *