foradia pressupostparticipatiualcoi

Rebeca Jover crea un cartell inspirat en els sentiments dels xiquets i xiquetes d’Alcoi

La il·lustradora alcoiana ha creat el cartell que anuncia la 138 edició del moment més màgic de l'any, la Cavalcada de Reis Mags i que estarà penjat a la façana de l'Ajuntament d'Alcoi des del dia 3 de desembre

El dia 3 de desembre ha sigut el dia en el qual s’ha iniciat l’època nadalenca en Alcoi, amb l’encés de llums de Nadal, i amb el descobriment del cartell de la CXXXVIII edició de la Cavalcada de Reis Mags d’Orient. La il·lustradora alcoiana Rebeca Jover ha sigut la creadora d’aquesta imatge que ens acompanyarà durant totes les festes.

Presentar-se a aquest concurs que es realitza cada any va ser gràcies a una amiga: “La meua amiga Noemí va enviar-me les bases del concurs i em va animar a presentar-me”, i confessa que: “No ho esperava, jo em vaig presentar per veure que passava, i la veritat és que quan em van telefonar va ser una alegria molt gran. Ho recorde amb moltíssima emoció, estava en la meua casa i vaig rebre eixa telefonada de l’Ajuntament. Va ser molt il·lusionant”.

Aquest ha sigut un cartell que ha rebut molt bones crítiques, i ha agradat molt a la gent, la qual ha pogut buscar entre els paquets si està el seu nom. Rebeca Jover ha contat com va ser el procés per a crear-lo: “Va haver-hi diverses propostes i unes quantes idees, i finalment aquesta línia poder la més interactiva, perquè els xiquets, que són els protagonistes del cartell juntament amb les mans dels pages, es poden buscar i poden jugar a buscar els seus noms. Em vaig inspirar en la Cavalcada, quan veus a un page amb un paquet i mires nerviós si posa el teu nom. Em vaig inspirar en eixe sentiment que tenen els més menuts”.

Però, per què s’han escollit eixos noms i no altres? Segurament que aquesta pregunta se l’ha fet molta gent, i la seua autora dona la resposta: “Els noms vaig anar posant més o menys el que tenia al meu voltant, però, és cert que també em vaig informar en el cens d’Alcoi per veure quins són els noms més repetits, i a més, una amiga meua que és professora, també em va ajudar amb noms de xiquets que tenen a les escoletes infantils”.

Durant més d’un mes podrem gaudir d’aquesta imatge a la façana de l’edifici consistorial, i poder veure quina és la visió d’aquesta artista sobre el nostre Nadal.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *