foradia cdturisme

L’Ajuntament d’Oliva promourà la transformació digital de les administracions locals amb fons Next Generation

Entre els projectes que s'han presentat per a rebre la subvenció està la digitalització de l'Arxiu de l'Ajuntament, i la connexió interadministrativa a través d'una carpeta ciutadana

El regidor de Modernització de l’Ajuntament d’Oliva, Josep Escrivà, ha anunciat que la localitat s’ha acollit a la subvenció de fons europeus Next Generation amb l’objectiu de promoure la transformació digital de les administracions locals. Entre els projectes que s’han presentat per a rebre l’ajuda està la digitalització de l’Arxiu de l’Ajuntament, i la connexió interadministrativa a través d’una carpeta ciutadana.

La convocatòria es va fer pública el dia 6 de novembre en el BOE, i en menys d’un mes s’han realitzat diferents memòries per tal de seguir les directrius dels requisits de la convocatòria, i atenent al Pla Director d’Smart City de l’Ajuntament d’Oliva, que es va presentar en novembre de 2021.

Gràcies a aquests projectes es digitalitzaran una gran quantitat de documentació física, en paper, que està a l’Arxiu Municipal, i a més a més, s’encarregarà de normalitzar la codificació i identificar els arxius en una base de dades per tal de facilitar la seua localització de forma electrònica. També se solucionaran les dificultats d’emmagatzematge de la documentació que s’ha anat incrementant a mesura de la complexitat administrativa, i les mesures de fiscalització dels procediments.

Julio Llorca, que és el regidor de Biblioteques i Arxiu, ha comentat aquest projecte explicant que: “Amb aquestes mesures es pretén protegir l’arxiu del deteriorament al qual s’exposa la custòdia de la documentació, que en diverses vegades està en condicions poc òptimes”.

L’altre dels projectes que s’ha presentat als fons Next Generation és l’annexió a la carpeta ciutadana, on els usuaris de l’Ajuntament d’Oliva podran consultar pas a pas els tràmits de l’Ajuntament, però també en el mateix lloc els expedients d’altres administracions com són les titulacions acadèmiques, els béns immobles i vehicles de titularitat dels interessats, entre altres coses que estan totes unificades en un sol lloc.

Per a l’alcaldessa, Yolanda Balaguer, “aquestes accions suposen millores que contribueixen a tindre uns serveis digitals eficients, segurs i fiables, i a utilitzar les cerques d’informació requerida per a garantir el dret de la nostra ciutadania recollida en arxius”.

S’espera que la inversió per a millorar l’administració mitjançant la digitalització i les noves tecnologies siga de 174.639 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *