foradia pressupostparticipatiualcoi

El papa Francesc és comunista!

Pixant fora de lloc per Àlex Agulló

El papa Francesc és comunista! Això afirmen i reafirmen determinats mitjans de comunicació i ho remarquen alguns periodistes amics de l’extrema dreta. No cite cap nom per no fer-los publicitat. Particularment haguera preferit llegir eixa afirmació en boca de persones més properes i informades a la ideologia comunista.

Periodistes, de dretes, que casualment quan governaven els dos papes anteriors, mai van afirmar que foren papes dictadors, intolerants, quasi feixistes… O tal vegada, segons la seua visió particular, no ho foren. En les seues publicacions més enllà de criticar, d’insultar i denigrar qui no pense com ells, mai no trobes cap defensa del feixisme. Això sí, entre lloances a actuacions d’uns governants i insults a d’altres, també pots llegir articles reivindicant “bondats” de l’esvàstica. Repetides proclames criticant qualsevol avortament com assassinat cruel i minimitzant els milions de persones que moren desnutrides, o que Hitler va fer desaparéixer per no ser o pensar com tocava. Com ell deia que tocava. I públicament no li diuen feixisme, parlen més de comportament neoliberal o res semblant. I que tenen contra el comunisme per acusar-lo de ser el dimoni emplomat? Per fer-se una idea ho podem anar esbrinant amb la concreció de les acusacions al papa Francesc:

CATÒLIC VOTE afirma que “Joe Biden obligarà els catòlics americans a pagar pels avortaments, sacrificant els seus valors catòlics, per agenollar-se davant la màfia de les esquerres”. Per ací a l’estat espanyol, s’han repetit les concentracions “dissuassòries” davant les clíniques que practiquen l’avortament regulat. Si oferiren casa i manutenció fins que la criatura tinguera una edat, és possible que moltes de les persones s’ho pensarien. Les embarassades per violacions o similars, les d’embarassos de risc vital, no ho tinc tan clar que no optaren per continuar avortant a clíniques públiques, privades o a qualsevol lloc sense condicions. Ni tampoc tinc clar que les embarassades de classe alta, liberal i adinerada, no continuaren amb els seus avortaments en clíniques de luxe.

Tornant als EUA si per a molta gent d’aquell extens i poderós país el nostre sistema sanitari és comunista, que voleu que us diga. Que si els senyorets volen pagar-se el seu segur privat, ells veuran. Però que paguen impostos en proporció directa al seu patrimoni. Ja sé que la meua proposta no és gens liberal, però tampoc arriba a ser cap anatema comunista, a no ser que continuem llegint a “assenyats” experts que acusen l’actual papa. Passeu, passeu i vejau el percal:

El fundador de THE GATEWAY PUNDIT comenta l’encíclica FRATELLI TUTTI (TOTES I TOTS SOM GERMANS) de 4 d’octubre del 21, afirmant que “l’església va cometre una gran errada quan van escollir a aquest comunista com a cap”. I ho vol confirmar amb frases puntuals de l’encíclica tan revolucionàries com la que afirma que les “teories màgiques” del capitalisme de mercat han fracassat i el món necessita un nou tipus de política. I el papa ho justifica afirmant unes evidències com que “el mercat per si mateix no pot resoldre tots els problemes, per molt que se’ns demane creure en aquest dogma de fe neoliberal”. Per descomptat que aquesta gent que, per una banda, demana poder fer allò que li vinga de gust en la seua vida tan neoliberal, per l’altra banda, li nega a la que no pensa igual, el dret a defensar propostes que faciliten una altra organització del món més coherent amb les seues idees. 

De la mateixa corda, per ací tenim entre altres a Federico G L (no el poeta granadí víctima d’eixa llibertat que atorguen i retiren els poderosos). Parle d’un experiodista de la COPE, condemnat un grapat de vegades per confondre llibertat d’expressió amb insults, falsedats o humiliació. Si tens la malastrugança de no pensar com ell, estàs venuda. Tampoc l’actual papa se’n lliura de les seues floretes.

Aquesta gent, que fa front comú amb els qui enyoren el franquisme, que prefereixen seguir perpetuant els privilegis de la gent poderosa, ja els va bé associar la paraula comunisme a roí i menyspreable. Per això tiren foc i flama quan el Papa Francesc es decanta obertament per demanar l’atenció de la gent cristiana, i de la no cristiana, cap a les persones necessitades, cap la gent marginada, cap a la gent que, víctima d’un sistema injust, opta per migrar amb l’esperança de millorar les seues condicions de vida. Dirèctament acusa amb tota la raó del món, el Papa, que aquesta gent disfressada de demòcrata, de liberal, està aconseguint que veiem a la persona migrant com una usurpadora que no ofereix res. Així arribem a pensar, ingènuament, que la gent pobra és perillosa o inútil i que els poderosos són generosos benefactors.

I a aquesta classe selecta, ni miqueta, ni gens, els agrada que afirme coses com que la tradició cristiana mai no ha reconegut “el dret a la propietat privada com absoluta o inviolable, subratllant a més a més, el propòsit social de totes les formes de propietat privada.”

Si bé ho remire, les propostes del papa sí que estan més prop d’una visió del món on es prioritza compartir, on es valora la justícia social, on la societat articula mecanismes per compensar i afavorir la igualtat d’oportunitat per a totes les persones, on la solidaritat amb la gent menys afavorida és inqüestionable… pretendre amagar aquesta visió del món més socialitzadora vestint-la d’una pàtina de negror i maldat infinita, és actuar amb molta mala idea. Les actuacions dictatorials i sanguinàries no són exclusives del món relacionat amb la ideologia comunista/socialista. Les morts indiscriminades, els camps de concentració, les purgues ideològiques, també les trobem en el món que defensa molta d’aquesta gent neoliberal. Acusen els governs progressistes de filocomunistes, de terroristes, de separatistes i, de manera més o menys velada, amb veritats, mentides o el que calga, els claven a un forat negre on apareix la manca de llibertat, la manipulació de la democràcia, i allà al fons, com deixant intuir morts, camps de concentració, desaparició de persones, vinculades a la vella història de l’URSS o a la Xina, a Cuba, a Veneçuela o per qualsevol lloc on no tinguen ells el poder. Com si no formaren part de la mateixa saca la manca de drets humans, les persones mortes o desaparegudes a països “amics” del Golf Pèrsic. O les malifetes als camps de concentració de Hitler o de Franco. O les sanguinàries dictadures militars sud americanes (Xile, Argentina, Brasil…). Com si defensar un projecte de món neoliberal, atorga carta blanca per fer i desfer a gana?

La veritat és que ho tenim cru si per llegir aquestes propostes del papa hem de furgar en mitjans de comunicació hostils. Sembla que no tenen massa ressò als sermons de les esglésies, ni tampoc als grans mitjans de comunicació. No ocorre el mateix amb els missatges repetitius de les propostes neoliberals i de les seues veus polítiques.

També furgant en hàbitats molt aliens, concretament en el blog de MILIONARIS PATRIÒTICS (EUA), trobe una informació curiosa: Aposten per la necessitat de col.laborar pagant més impostos i critiquen, per exemple, que Netflix, amb un increment record de beneficis (5.300 milions de dòlars l’any 2021), haja pagat 58 milions en impostos: un 1,1%.

Aquest grup de més d’un centenar de multimilionaris nord americans també seran comunistes com el Papa Francesc?

Font: Àlex Agulló./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *