foradia subscriutegrat

Alcoi començarà l’any amb la primera gala dels Premis de Cultura

L'acte se celebrarà el dia 12 de gener a l'IVAM CADA Alcoi, i s'aprofitarà per a donar el guardó als guanyadors dels premis de novel·la, teatre i Llançadora, amb caràcter retroactius de les anteriors edicions. A més a més, el Ballarí alcoià Isaac Monllor, rebrà el reconeixement honorífic

Des de la regidoria de Cultura s’ha organitzat la primera gala de Premis Cultura Ciutat d’Alcoi. L’acte se celebrarà el dijous 12 de gener, a les 20h a l’IVAM CADA Alcoi.

S’aprofitarà aquest esdeveniment per a entregar els Premis Ciutat d’Alcoi de Novel·la ‘Isabel Clara Simó’ i de teatre ‘Pep Cortés’ dels anys 2020 i 2021, així com el premi Llançadora dels anys 2019 i 2021. A més, s’ha creat un premi honorífic que en aquesta primera edició recaurà en el ballarí Isaac Monllor Mira.

La idea va sorgir una vegada es va tancar l’any de la Capitalitat Cultural en Alcoi, que va celebrar-se durant l’any passat. En eixe moment es va començar a treballar perquè aquests premis tingueren un element físic per a poder donar-li als guanyadors, i per això es va contactar amb el dissenyador Pepe Valiente.

Pel que fa al premi honorífic, es va decidir atorgar aquest premi a la trajectòria, a alguna efemèride o fet significatiu que puga representar algú del món de la cultura, complementant d’aquesta manera els premis del món de la cultura que porten el nom de la ciutat.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha assenyalat que: “Aquesta gala, que al gener celebrarem la seua primera edició, suposarà un reconeixement públic als guanyadors dels Premis Ciutat d’Alcoi en alguna de les seues modalitats, alhora que es concedirà un reconeixement honorífic, sent el primer el de 2023 i que vindrà a completar els premis del món de la cultura. Afortunadament, la nostra ciutat és generadora de cultura, amb grans artistes i creadors en diferents modalitats, i considerem que poder concedir públicament els Premis Ciutat d’Alcoi suposaria un valor afegit”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *