foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi informa sobre el complement per al lloguer de la Renda Valenciana d’Inclusió

S'ha celebrat una jornada al saló de Plens del consistori, que s'ha dirigit als professionals de les immobiliàries de la ciutat, perquè puguen traslladar aquesta informació als possibles interessats

Des de la Regidoria de Polítiques Inclusives i Habitatge, juntament amb l’Observatori Municipal d’Habitatge d’Alcoi, ha organitzat una jornada per a informar sobre el complement per al lloguer de la Renda Valenciana d’Inclusió. El saló de plens del consistori va acollir als professionals de les immobiliàries de la ciutat, que van ser els que van rebre aquesta xarrada per a després poder informar els possibles interessats.

A més a més, per a completar aquesta informació s’ha editat un tríptic amb tota la informació referent a la Renda Valenciana d’Inclusió, i el complement de lloguer, que s’ha distribuït per les immobiliàries, i que també es pot adquirir als departaments municipals de Polítiques Inclusives i Habitatge, així com a l’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi.

La Renda Valenciana d’Inclusió està destinada a cobrir les necessitats bàsiques de famílies vulnerables, amb la finalitat de garantir la seua qualitat de vida i lluitar contra l’exclusió. Aquest és un dret que suposa una prestació econòmica, així com un procés d’inclusió social i laboral.

Encara que és competència de la Generalitat Valenciana, part de la gestió està compartida amb els Ajuntaments, ja que, des dels Serveis Socials del consistori, un equip de professionals s’encarrega de realitzar les gestions, alhora que du a terme les actuacions de comprovació, seguiment i revisió, i es desenvolupen itineraris d’inclusió.

Dins de la Renda està aquest complement per al lloguer, que suposa un increment de l’import de la Renda del 30%, per tal d’ajudar al pagament de lloguer, complint una sèrie de requisits.

Per a Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, aquesta és una mesura positiva i remarca que: “Amb aquesta jornada el que volíem era posar a la disposició de la ciutadania informació sobre la Renda Valenciana d’Inclusió, que suposa un instrument que dona cobertura a necessitats bàsiques de les famílies, treballant per a evitar la vulnerabilitat i fomentant la inclusió social, i a més, hi ha casos en què és possible el complement del lloguer. Des del departament de Polítiques Inclusives es du a terme tot el seguiment i l’avaluació dels casos per a garantir el bon compliment”.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *