lasarga ajualcoitel

Alguns dels serveis creats per a atendre per la Covid-19 arriben a la seua fi

La regidoria de Polítiques Inclusives ha treballat intensament a la nova normalitat per a poder seguir donant resposta a les necessitats dels col·lectius més vulnerables

Des de que va començar l’Estat d’Alarma a causa de la pandèmia de la Covid-19, l’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant la regidoria de Polítiques Inclusives va treballar per a poder ajudar a persones amb necessitats específiques.

Ara ja ha arribat la nova normalitat i molts dels serveis que es van crear durant aquest període han finalitzat. En aquest moment, la regidoria té que treballar en una nova etapa, ja que s’ha augmentat la demanda d’ajudes econòmiques d’emergència i la importància de les repercussions socials de la pandèmia.

Alguns d’aquests nous serveis que es van crear durant la crisi sanitària, però que ara ja ha finalitzat ha sigut l’alberg 24 hores. Els casos es van derivar a centres d’estada temporal per a tractar la problemàtica d’aquests usuaris d’una manera més especialitzada.

La línia 900 també ha deixat de funcionar, ja que s’ha tornat a l’assistència presencial de diferents departaments municipals i s’ha implantat la cita prèvia.

L’atenció psicològica també ha deixat de realitzar-se, i s’han aturat les derivacions específiques de subministrament Covid-19 a Creu Roja, mantenint-se les habituals i ampliant fins a 100 usuaris per si hi ha urgències.

L’ajuda per a poder tirar la brossa, el servei per a anar a fer la compra, o passejar a les mascotes, també ha arribat a la seua fi.

El Servei d’Ajuda a Domicili o el càtering per a menors es manté però ja no rep noves sol·licituds.

Pel que fa a les ajudes econòmiques, s’han donat 84 de les Ajudes de Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) d’emergència. També s’han realitzat un total de 1086 ordres de pagament.

Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, ha explicat d’aquesta nova etapa que continuen sent essencials per a atendre als més vulnerables hi ha afegit que: “Amb el final de l’Estat d’Alarma finalitzem uns serveis creats expressament per a fer front a la crisi sanitària on s’ha treballat intensament per donar resposta a totes les noves situacions i necessitats de les alcoianes i alcoians, algunes inèdites, a les que hem fet front amb tots els recursos al nostre abast i la professionalitat dels nostres empleats públics. Ara, comencem un nou període on les polítiques socials seguiran sent imprescindibles per pal·liar els efectes econòmics que ens deixa aquesta pandèmia, evitant que cap persona es quede enrere”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *