foradia subscriutegrat

Alba Palau guanyadora de la 40 edició del premi Manuel Rodríguez Martínez Ciutat d’Alcoi

'Símptoma' ha sigut el treball que ha fet a aquesta poeta guanyar aquest guardó que convoca l'Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà

El llibre ‘Símptoma’ ha sigut l’obra guanyadora d’aquesta 40 edició del premi Manuel Rodríguez Martínez, convocada per l’Associació Cultural Amics de Joan Valls i Jordà. Alba Palau Centelles (Valls, 1997), és l’autora d’aquest poemari, que gràcies al premi podrà publicar-se en Edicions del Buc/Pruna Llibres, en la prestigiosa col·lecció de poesia que comanden Francesc Bononad, Rubén Luzon, Josep Martínez i Pau Sanchis. A més a més, també guanyarà un premi econòmic de 2.000 euros.

En total es van presentar 117 treballs procedents de diferents territoris dels Països Catalans. Núria Armengol, Jordi Botella, Josep Martínez, Begonya Mezquita i Manel Rodríguez-Castelló, són els membres del jurat que han valorat tots aquests treballs, i que ha decidit per unanimitat que ‘Símptoma’ era l’obra escollida.

‘Símptoma’ és el primer treball de Palau, una obra que a més de ser un treball molt personal i potent, és una indagació colpidora per les profunditats de l’experiència humana, l’amorosa en primer pla, la soledat, la necessitat i dificultat d’expressar el buit, des d’una perspectiva poètica, no aliena a la filosofia de la psicoanàlisi, un referent que s’apunta des del mateix títol. La poeta no perd mai el control de la forma sinó que desplega una sintaxi i un estil poètic d’una tensió enorme en un ‘in crescendo’ d’emotivitat i fermesa expressiva molt exigent i rigorosa. És una obra que no deixa a ningú indiferent.

Aquest llibre es presentarà a Alcoi el dissabte 11 de març, durant l’acte d’homenatge als guardonats, en l’àmbit individual i col·lectiu, del XXIX Premis de Joan Valls i Jordà per l’Ús i Promoció del Català de les comarques de l’Alcoià i El Comtat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *