foradia subscriutegrat

Tradició, música i sentiments amb AlcoiSlide Quartet

Arrels alcoianes es fusionen, a través de la música de cambra, amb diversos instruments de caire tradicional, per tal de donar pas al seu últim treball discogràfic

Jordi Arques./

Seràs La Veu d’Un Poble agafa com a objectiu principal la difusió de la música tradicional de les diferents arrels de l’Estat Espanyol, amb una especial menció a la música tradicional del País Valencià. Aquesta formació original -quatre trombons- es tracta d’AlcoiSlide Quartet, un grup de cambra format el 2019 per quatre joves, estudiants al Conservatori Professional de la ciutat de la capital de l’Alcoià. Parlem de Jordi Paredes, Gabriel Mico, Hèctor Pulido i Gerard Dueñas, els quals han realitzat aquesta fusió musical.

D’altra banda, cal destacar que aquesta formació completa, la qual trobem als enregistraments, està formada per dues dolçaines; Ferran Mora, el qual també actua com a instrumentista de l’instrument tradicional al País Valencià, el sac de gemecs i, Xus Colomer. A més a més, la percussió tradicional i orquestral també dona un suport essencial a aquest enregistrament, a través de les interpretacions d’Arnau Copel i Ferran Almeria.

Dins de l’àmbit reivindicatiu d’aquest treball, podem esmentar el suport a la llengua catalana i a la unió de les diferents cultures musicals i tradicionals dels pobles que conformen l’Estat Espanyol. Amb tot això, han rebut col·laboracions de cantants com Xavier de Bétera, cantaor amb cert renom al nostre país, el qual ens transmet els versos escrits per Vicent Andrés Estelles amb la cançó El Bolero de l’Alcúdia. Noèlia Llorens “Titana”, cantaora valenciana, la qual acaba de rebre el reconeixement als Premis Carles Santos, col·labora amb aquesta formació per donar el toc feminista al seu enregistrament, a través de la primera versió cantada per una cantaora amb una lletra dedicada a la tia Milieta, dona essencial per entendre la nostra tradició. A l’últim, trobem una versió de la primera melodia musical del País Valencià, la Muixeranga d’Algemesí, la qual ens transmet el sentiment i el moment més emotiu d’aquest treball discogràfic. A més a més, durant aquesta interpretació trobem la veu del reconegut cantautor alcoià Jordi Gil, veu que aporta la tendresa a aquesta versió, a través dels versos d’Assumiràs La Veu d’Un Poble, del poeta valencià Vicent Andrés Estelles.

La presentació

El passat 27 de desembre, es va dur a terme la presentació d’aquest treball discogràfic, donant pas a l’èxit, el qual es va fer visible amb màxima afluencia i amb una venda record de còpies físiques. Durant aquest acte, van estar present el cantaor Xavier de Bétera, la cantaora Noelia Llorens “Titana” i el cantautor alcoià, Jordi Gil, el qual va fer esclatar la sala amb la versió recitada de la Muixeranga. 

Font: Hèctor Pulido./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *