foradia subscriutegrat

Castalla, una barreja perfecta entre natura, cultura i patrimoni

En la capital de la Foia de Castalla es pot gaudir de zones recreatives naturals com el Xorret de Catí, del patrimoni i la història gràcies al Castell, o de la cultura amb l'essència d'Enric Valor

La capital de la Foia de Castalla és un referent en turisme d’interior a la província d’Alacant. El seu valor històric, cultural i patrimonial, es barreja amb el turisme actiu, és a dir, amb l’oportunitat de poder gaudir de la natura fent senderisme, o cicloturisme, ja que més de la meitat del terme municipal d’aquest poble és zona forestal.

I és que Castalla gaudeix d’un espai natural perfecte per a famílies, i excursionistes, com és el Xorret de Catí, una àrea recreativa ubicada a 8km del centre urbà, i que està rodejat de la Serra del Maigmó, los Rasos de Catí, la Cresteria de Fraile, o la Serra del Cid. Amb una extensió de 125,9075 hectàrees, aquest espai compta amb diferents comoditats, com llocs per a l’allotjament, i també zones per a fer rostides, jocs infantils, bar, fonts amb aigua potable, serveis, enllumenat públic, i aparcament. Des d’ací es poden fer diferents rutes cap a diferents ubicacions, com les nomenades anteriorment, però també al Cim Despenyador, a l’Ermita de Catí i al Pantenet, o a la Casa Tàpena, entre altres. Altres de les activitats que es poden fer al Xorret de Catí són la ruta botànica, o gaudir del rocòdrom.

El patrimoni històric i cultural de Castalla també és un dels punts forts d’aquesta localitat, i és que compten amb molts llocs d’interés al seu nucli urbà, com per exemple la Casa del Fester, on descobrir com són els Moros i Cristians del poble, el convent dels Pares Franciscans, l’Ermita de la Sang, l’Església de l’Assumpció, l’Ajuntament, o la Casa Roja .

I no podem deixar de costat una de les seues joies arquitectòniques més importants del municipi, que és el conjunt patrimonial del Castell de Castalla, ubicat en un lloc estratègic, a 780 metres, i que data del segle XI, en l’època musulmana. Allí es poden veure elements com el pati d’armes, les muralles, el Palau, o la Torre Grossa. Aquesta última va ser construïda en l’any 1529, i és de planta circular, amb dos altures. Tot aquest conjunt està declarat Bé d’Interés Cultural. Aquest element tan representatiu es pot visitar a la nit, però també amb rutes teatralitzades.

La cultura continua tenint la seua importància gràcies a l’escriptor de rondalles Enric Valor, natural de Castalla, que compta amb la seua pròpia ruta per la localitat, concretament, la ruta literària per planisses, que està basada en la seua obra ‘Sense la terra promesa’.

Els més menuts també poden gaudir d’una bona estona exclusivament per a ells a aquesta localitat gràcies al Parc Playmobil, que està al centre històric, entre els carrers Sant Antoni i Blasco.

Respecte a les festivitats, durant tot l’any hi ha algun esdeveniment, que és perfecte per a descobrir més tradicions, com per exemple, al mes de maig se celebra la Fira de Sant Isidre, en juny la pujada de la Mare de Déu, en juliol el Bouet de la Sang, en agost, les Festes de Vaca; o en el mes de setembre, les festes de Moros i Cristians, entre moltes altres.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *