foradia subscriutegrat

Nous cursos per al turisme i l’hostaleria amb el CDT + I d’Alcoi

Es tracta de nou cursos per al segon trimestre d’aquest any, tant per a persones en actiu com desocupades

El Centre de Turisme d’Interior i d’Innovació d’Alcoi (CdT + I d’Alcoi) ha presentat els nous cursos que oferirà a aquesta ciutat durant el segon trimestre de l’any. Es tracta de nou cursos de Formació Professional per a l’ocupació i són dirigits principalment a persones ocupades i fixos discontinus del sector turístic, així com a persones desocupades.

La formació es considera fonamental, ja que s’adquireix professionalització i amb això la millora dels serveis turístics i l’hostaleria a l’interior, i un dels principals objectius de la xarxa CdT és facilitar una completa formació als professionals presents i futurs.

Per a realitzar la inscripció cal registrar-se en aquesta web i els cursos són gratuïts. En determinats cursos, quan l’alumnat acaba, si acredita els requisits exigits rep un certificat de professionalitat oficial, que serveix per a tota Espanya. Cal assenyalar que el turisme és un sector que aporta molta riquesa a l’economia espanyola, i especialment a la Comunitat Valenciana, i la formació és indispensable.

Al segon trimestre de l’any s’imparteixen aquests cursos:

  • Màrqueting  digital en xarxes socials. Per aprendre totes les habilitats necessàries per a gestionar les xarxes socials de manera professional, Instagram, Facebook, Tik Tok, Youtube, X, WhatsApp en funció del públic objectiu. Té lloc el 15 I 16 d’abril, amb una durada de huit hores i s’imparteix de 16.30 a 20.30 hores. 
  • Elaboració i disseny de carta de vins. Aprendre a elaborar i dissenyar cartes senzilles de vins adequades a diferents ofertes gastronòmiques, que resulten atractives per a clienteles potencials i afavorisquen l’a consecució d’objectius de venda de suposats establiments. El 29 d’abril, de 16.30 a 20.30 hores.
  • Cuina japonesa, sushi i ramen. Adquirir coneixements de cuina japonesa aprenent els processos d’elaboració, tècniques i ingredients que caracteritzen el ramen i sushi. Introducció a la cuina japonesa. La importància dels ganivets i les eines de treball. Ingredients imprescindibles en la cuina japonesa. Elaboració del caldo base japonés per a ramen Importància del fideu i tipus. Ingredients bàsics per a sushi. Tipus Elaboració i tast de ramen i sushi. El 29 i 30 d’abril de 16.30 a 20.30 hores. Aquest també s’ha impartit el 8 i 9 d’abril.
  • Tapes d’ací. Les tapes són la cuina en miniatura, xicotetes obres d’art per a sorprendre els paladars més exigents. En este curs aprendrem elaborar tapes per a assaborir la Comunitat Valenciana utilitzant tècniques actuals i presentacions avantguardistes amb productes autòctons i de temporada. Elaboració de diferents tapes que han sigut guardonades estos últims anys en el festival de la tapa de la Comunitat Valenciana. S’imparteix el 6 i 7 de maig, de 16.30 a 20.30 hores.
  • Maridatge amb cervesa. Esta formació t’ajudarà a millorar el coneixement de gustos bàsics i sabors, identificar totes les interaccions que es produïxen entre ells i seràs capaç de desenvolupar les millors harmonies culinàries per a tots els estils de cervesa. Definició i introducció de maridatge gastronòmic. Gustos bàsics. Definició i reconeixement mitjançant la pràctica. Tast de cerveses amb maridatge per a percebre gustos bàsics. Arriba el 13 de maig, de 16.30 a 20.30 hores.
  • Introducció a les aplicacions de la IA en hostaleria. L’objectiu d’aquesta formació és adquirir les eines i els coneixements necessaris per a obrir el potencial de la IA i canviar la forma en què opera el teu negoci igual que iniciar l’aprenentatge i significat de la Intel·ligència Artificial, de les terminologies i possibles aplicacions en àrees comercials, com Front Office, Experiència del client, Aliments i begudes, Optimització de costos, Vendes i màrqueting o Sostenibilitat. El 14 de maig de 16.30 a 19.30  hores.
  • Sostenibilitat i aprofitament en la cuina. Aprendran quines accions concretes han de portar a terme en la cuina i en les restants àrees d’un restaurant per aconseguir que la seua activitat siga sostenible mediambiental, econòmica i social, que són les tres branques de la sostenibilitat. El 20 de maig de 16.30 a 19.30 hores.
  • Cuina vegetariana. Aprendre noves receptes vegetarianes, senzilles i saboroses a més de conceptes de temporalitat, aprofitament del producte (sostenibilitat) i ampliarem coneixements sobre les tècniques de cocció més adequades per a traure el màxim profit de les olors, colors i sabors de les plantes. Menús de primavera en la qual explorar la versatilitat d’esta temporada. S’imparteix el 27 i 28 de maig, de 16.30 a 20.30 hores.
  • Vins DOP Yecla i Jumilla. Proporcionar coneixements bàsics teoricopràctics sobre els vins D.O.P. de Iecla i Jumella i analitzar i conéixer els més representatius en el mercat. Introducció D.O.P. de Iecla i Jumella. Característiques, cellers i actualitzacions, per a poder oferir una oferta de vins que siga diferenciadora i amb valors afegits a la nostra gastronomia i turisme. El 3 de juny de 16.30 a 20.30 hores.

El CdT + I d’Alcoi està integrat en la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana (CdT), que va arrancar en 2020 amb la constitució del seu Consell Assessor, format per representants de les principals associacions de serveis turístics de l’Alcoià, el Comtat, Alt Vinalopó, la Vall d’Albaida i la Costera així com la Cambra de Comerç d’Alcoi; els Parcs naturals de La Serra de Mariola i Carrascal de la Font Roja i el centre educatiu C.I.P. FP Batoi on s’imparteix la formació contínua fins que finalitzen les obres del nou centre que estarà situat en l’illa de Rodes.

La Xarxa CdT es compon de deu centres físics i un virtual a Castelló, Morella, València, Gandia, Dénia, Alacant, Elx, Alcoi, Benidorm i Torrevella.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *