foradia elgrat

El Campus d’Alcoi de la UPV acull a més de 1.000 alumnes de batxillerat i primària

L'objectiu d'aquesta visita és que els més joves s'interessen en la ciència, i especialment, promoure les vocacions científiques entre les xiquetes

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, ha rebut la visita de més de 1.000 estudiants de 5é i 6é de primària i de Batxillerat de centres educatius d’Alcoi, Ibi, Atzeneta d’Albaida, Xàtiva, Muro, Ontinyent, Alacant, Xixona, Novelda, Alberic, Alzira i Castalla. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar les vocacions STEM entre tot l’alumnat, especialment entre les xiquetes i les adolescents, i ja porta desenvolupant-se al campus des de fa més de 15 anys.

Els de primària, han pogut entrar als laboratoris i realitzar experiments relacionats amb els graus que s’imparteixen en Alcoi. Per la seua part, els de batxillerat, han participat en les activitats dirigides a la ‘Setmana jove de la ciència’, concretament als tallers de química, dirigit a estudiants interessats en l’Enginyeria Química. Aquest últim projecte compta amb la col·laboració de Multiscan Technologies, Caixa Ontinyent, l’Ajuntament d’Alcoi, i la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’.

A més a més, dins del projecte ‘Setmana jove de la ciència’ es duran a terme activitats durant tot el curs acadèmic, i és que, al mes de novembre es van rebre a més de 1.500 estudiants que van visitar el campus per a fer diferents tallers, en els laboratoris, referits a l’electricitat, la mecànica, la informàtica, el disseny industrial, i l’administració d’empreses.

Per al 2023 el Campus d’Alcoi de la UPV ha preparat altres activitats, com per exemple, els concursos com el de Robòtica Mòbil, el de programació amb Appinventor, Ecojuguete, Mostra la Ciència en Vídeo, o el ideaT UPV Campus Alcoi – Àgora Emprenedors.

Vicente Díez és el director de la ‘Setmana jove de la ciència’, i ha explicat que la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia, ha considerat que el Campus d’Alcoi de la UPV “és un referent nacional quant al foment de la difusió de la ciència en l’alumnat preuniversitari”, i, a més a més, “assegura que totes les places oferides en els tallers s’han cobert en menys d’un dia”, per la qual cosa esperen repetir aquest èxit en les pròximes edicions.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *